» » » Як зробити ресет на андроїд?

Як зробити ресет на андроїд?

Як зробити ресет на Андроїд?
Як зробити ресет на Андроїд?

Коли смартфон починає повільно працювати, запускати додатки по 10 хвилин і не відкриває файли з абсолютно незрозумілих причин, можливо, прийшов час скинути його налаштування до заводських. Ця процедура повертає телефон у той же стан, в якому ви дістали його з коробки після покупки. Всі ваші особисті дані, такі як додатки, облікові записи в різних службах і т. Д. Будуть стерті. Зате зникнуть і проблеми в роботі пристрою.

Щоб дізнатися про те, як зробити ресет на Андроїд, читайте цю статтю.

Підготовка до відкоту

Необхідно зрозуміти, що відновлення заводських налаштувань без втрати даних зробити неможливо, тому перед тим, як виконувати ресет на будь-якому пристрої, ми рекомендуємо виконати резервне копіювання всіх наявних на телефоні даних на альтернативний носій. В іншому випадку ви ризикуєте втратити їх безповоротно.

  • щоб зберегти дані, які зберігаються у вас на MicroSD карті, вставленої в пристрій, достатньо всього лише витягти її з телефону;
  • якщо ж важливі дані ви зберігали безпосередньо в пам`яті самого смартфона, то вам необхідно буде спочатку підключити телефон до комп`ютера за допомогою usb-кабелю, дочекатися, поки пристрої синхронізуються, і після цього виконати копіювання всіх необхідних файлів в окрему папку на комп`ютері;
  • якщо під рукою у вас немає ніякого пристрою, на яке ви могли б скопіювати потрібні файли, можете скористатися спеціально призначеним для таких цілей віртуальним сховищем даних Google Drive, додаток для якого є в Google Play.

Тепер перейдемо безпосередньо до процедури виконання відкоту пристрою.

перший метод



Алгоритм скидання планшета або смартфона на заводські настройки ідентичний:

  1. Зайдіть в меню телефону і відкрийте Налаштування.
  2. Знайдіть пункт Відновлення та скидання.
  3. Натисніть на пункт Скидання налаштувань.
  4. Одночасно ви можете очистити і пам`ять телефону, поставивши галочку у відповідному пункті (актуально для смартфонів). Так ви зможете видалити повідомлення всі свої фотографії, аудіо і відеозаписи та інші матеріали, які ви коли-небудь завантажували на свій телефон.
  5. Підтвердіть дію, натиснувши кнопку Скинути настройки телефону (або просто "скинути настройки" - для планшета).

Як бачите, нічого складного в цьому немає. Тепер перейдемо до другого способу виконання відкоту на заводські налаштування пристрою.

другий метод

Хард ресет - це примусовий скидання налаштувань пристрою, якщо операційна система повністю вийшла з ладу і планшет / смартфон відмовляється включатися. За допомогою певної комбінації клавіш пристрій можна запустити в режимі Recovery mode і з його допомогою виконати відкат.



Іншими словами, якщо перший спосіб для вас не підходить, то саме час переходити до плану Б.

  1. Вимкніть телефон. Якщо смартфон завис, просто зніміть задню кришку, витягніть батарею та через кілька секунд вставте її назад.
  2. Затисніть поєднання клавіш, яке виробник запрограмував для виконання скидання налаштувань до заводських. У різних моделей і виробників дана комбінація клавіш відрізняється. Яким чином хард ресет проводиться конкретно на вашій моделі телефону, ви можете пошукати в інструкції до нього або в інтернеті. Найбільш часто використовувані сполучення: кнопка збільшення гучності + меню + кнопка блокування / включення-зменшення гучності + блокування / включеніе- меню + блокування / вимикання.

Ці поєднання клавіш необхідно затиснути і утримувати доти, поки не запуститься режим Recovery.

  1. Після того, як вам вдасться підібрати необхідне поєднання клавіш, перед вами відкриється меню. Переміщатися по ньому потрібно за допомогою кнопок регулювання гучності. Виберіть пункт wipe data / factory reset, натиснувши кнопку блокування / виключення або ж кнопку виклику контекстного меню. Потім тією ж кнопкою підтвердіть обрану дію.
  2. Після закінчення процесу скидання налаштувань, увійдіть або телефон, вибравши пункт Reboot System.
  3. Дочекайтеся, поки телефон включиться вже з заводськими настройками.

Якщо ви хочете вдатися до такої речі, як хард ресет андроїд планшета, то алгоритм дій не багатьом буде відрізнятися від скидання налаштувань на смартфоні:

  1. Якщо планшет відмовляється включатися, то затисніть одночасно дві кнопки: Home / включення (залежить від моделі пристрою) і кнопку регулятора гучності (в залежності від моделі необхідно затискати або збільшення, або зменшення гучності).
  2. Тримайте кнопки в натиснутому стані, поки не з`явиться логотип операційної системи. Після цього відпустіть кнопки і чекайте, поки планшет увійде в режим Recovery mode.
  3. Перед вами відкриється меню. Виберіть пункт "wipe data / factory reset" за допомогою регулятора гучності і підтвердіть дію кнопкою Home / включення.

третій метод

У деяких моделях телефонів скидання налаштувань до заводських можна здійснити за допомогою введення інженерних, або як їх ще називають, секретних кодів. Їх використовують розробники і тестувальники програмного забезпечення, щоб скоротити час на виконання найпростіших операцій.

Щоб скинути настройки за допомогою такого коду, спробуйте скористатися наступними комбінаціями:

  • * # * # 7780 # * # *;
  • * 2767 * 3855 #;
  • * # * # 7378423 # * # *.

Читайте також статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!