» » » Як відформатувати телефон?

Як відформатувати телефон?

Як відформатувати телефон?

В процесі експлуатації будь-який телефон, а смартфон особливо, накопичує помилки, незначні відхилення в алгоритмах і інші неприємності. І рано чи пізно кількість телефонних галюцинацій стане таке, що нормально працювати з цим пристроєм вже не вийде. І в цьому випадку не буде більше простого і ефектного рішення, ніж як відформатувати телефон, що дав збій. До речі, причиною термінового форматування може стати і механічний вплив - телефон потрапив в сніг, на магніт, пр. Пам`ятайте, що тільки від виробника і моделі залежить, як відформатувати пам`ять телефону. Розглянемо популярні марки телефонів і смартфонів.

Телефони і смартфони Nokia

Якщо ви задумалися, як форматувати телефон Нокіа, то спочатку оцініть розмір катастрофи. Подивіться, треба чи ні форматувати карту пам`яті телефону. Насамперед витягніть карту пам`яті з пристрою, якщо її форматувати не треба. Потім наберіть на телефоні комбінацію * # 7370 # і натисніть Enter (виклик). Якщо телефон не включається через помилки, то замість цього спробуйте затиснути клавіші "Меню" + "Камера" + "Гучність вниз" + "Кнопка живлення". Після одного з цих дій вводимо пароль пристрою «12345», якщо ви, звичайно, його не змінювали, запуститься процес форматування. Увага! Не вимикайте телефон протягом всього процесу! Також подбайте, щоб акумулятор чи не розрядився в цей час. Якщо перервати форматування, існує ймовірність виходу з ладу внутрішньої пам`яті телефону, а значить, і всього пристрою.

Пристрої фірми Samsung

Тут інструкції до дії несуттєво відрізняються від випадку з телефоном Nokia. Відрізняється лише код загального скидання - * 2767 * 3855 #. Як відформатувати телефон samsung в разі, якщо пристрій не включається невідомо, бо немає комбінації клавіш, що виконує hard reset незалежно від того, включений смартфон чи ні.

Девайси виробництва Sony Ericsson



Для телефонів фірми Sony Ericsson не існує будь-яких кодів скидання, тому виконуємо наступні дії:

  • виймаємо карту пам`яті, якщо її форматувати не треба,
  • включаємо телефон,
  • заходимо в меню «Налаштування» - «Скидання до заводських налаштувань».


Але тут є нюанс - якщо смартфон Sony Ericsson працює під управлінням мобільної операційної системи Symbian - то цілком допоможе код скидання Nokia - * # 7370 #

iPhone та інші "яблука"

Тут ні про які кодах і паролі не може бути й мови. Все в інтерфейсі, все дружелюбно до користувача. Пункт меню «Налаштування» - «Загальна» - «Відновлення». Смартфон запитає, чи впевнені ви в рішенні відформатувати телефон і, якщо ви погодитеся, очиститься екран і з`явиться символ очікування. Потім телефон перезавантажиться вже чистим і з заводськими настройками. Правда, незрозуміло, що робити, якщо внаслідок будь-яких помилок не працює екран або пристрій взагалі не включається. Може допомогти програма-клієнт на персональному комп`ютері, але швидше за все, доведеться нести телефон в сервіс-центр.

Пристрої під управлінням Android

У цій операційній системі від компанії Google для форматування смартфона також є спеціальна опція. У меню «Налаштування» - «Безпека» - «Скидання заводських налаштувань» - «Скидання установок телефону» знаходиться заповітна кнопка, яка очистить всі налаштування і пам`ять телефону.

Як відформатувати карту на телефоні, чи не скидаючи пам`яті самого телефону і його налаштувань? Тут маса способів. По-перше, швидше за все, пункт форматування карти пам`яті є в «Настройках карти пам`яті» в самому телефоні. По-друге, вам допоможе такий пристрій як кардрідер (Card Reader), за допомогою якого карта пам`яті вставляється в персональний комп`ютер і її можна відформатувати стандартним майстром операційної системи. По-третє, підключивши пристрій до комп`ютера через звичайний USB-кабель, можна знайти карту пам`яті і відформатувати її все тим же стандартним способом. Якщо подумати - способів ще маса, але вони зводяться до вищеописаним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!