» » » Чому телефон не бачить сім?

Чому телефон не бачить сім?

Чому телефон не бачить сім?

Користувачі телефонів стикаються з різними проблемами. І однією з найпоширеніших є відмова телефону розпізнавати сім-карту.

На допомогу власникам смартфонів ми розглянемо, чому телефон не бачить сім-карту.

Чому не розпізнається сім-карта



Причини, через які телефон не може розпізнавати сім-карту, можуть бути наступними:

  • Можливо, термін дії вашої sim-карти давно закінчився. Зрозуміти це можна, просто скориставшись іншою сім-картою. Якщо ваш телефон розпізнав її, значить вам потрібно замінити застарілу сім-карту на нову.
  • Сім-карта є несправною. Перевірити це можна за допомогою сім-карти того ж оператора. Якщо ця карта розпізнається, значить ви просто використовували несправну сім-карту.
  • Може бути, смартфон не бачить сім-карту, тому що він був прошитий під певного оператора (телефони МТС, Мегафон і т.п.) У результаті смартфон не може розпізнати сім-карти інших операторів. Вирішити цю проблему можна, звернувшись до спеціалізованого центру, де вам зроблять перепрошивку смартфона. Однак пам`ятайте, що перепрошивка може пошкодити програмне забезпечення і привести пристрій у непридатність.
  • Однією з поширених причин, за якими сім-картка не розпізнаються, - це забрудненість. У кожної sim-карти є контакт, який притискається до зчитувального пристрою на телефоні. Якщо цей контакт забруднений, цей пристрій не буде зчитувати інформацію з сім-карти. Вийміть sim-карту і акуратно протріть її вологою серветкою (після чого відразу ж протріть сухою) і спробуйте скористатися знову. Рекомендується застосовувати спеціальні засоби для догляду за телефоном.
  • У багатьох власників смартфонів сім-картка не розпізнаються тому, що в результаті зіткнення контакту з акумулятором вона дає збій. Вирішити цю проблему можна за допомогою звичайного листочка паперу. Просто виріжте невеликий шматочок паперу і покладіть його так, щоб він приховував лише сім-карту.
  • Нарешті, останнім випадком може бути блокування сім-карти. Однак це вже тема для окремої статті. Якщо ви хочете дізнатися про те, як зняти блокування сімок різних операторів, прочитайте статтю Як розблокувати сім-карту.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!