» » » Чому телефон не бачить карту?

Чому телефон не бачить карту?

Чому телефон не бачить карту?

Якщо ваш телефон перестав читати карту пам`яті, то спочатку необхідно розібратися, чому телефон не бачить карту. Не варто відразу міняти карту на нову, необхідно спочатку з`ясувати причину Ваша картка буде недійсною або мобільного телефону. Варто зазначити, що причин цього може бути кілька, тому в цій статті спробуємо детально розібратися в них.

Можливі проблеми

Причини, за якими картку та НЕ синхронізуються, можуть бути різні, виділимо основні з них.

непрацездатність телефону

Якщо до цього в телефоні була карта пам`яті і ви вирішили замінити її на аналогічну, але телефон її не читає, то вам можна спробувати перезавантажити телефон. Якщо картка знову, хоч я знаю, то необхідно шукати іншу причину.

Також варто звернути увагу на контакти - можливо, один з них відійшов. В такому випадку рекомендують витягти і знову встановити карту в роз`єм. Якщо проблема була в цьому, телефон побачить карту пам`яті.

непрацездатність карти

Крім того, не варто виключати і непрацездатність карти. Якщо у вас є така ж карта, то можете встановити її в роз`єм для карти: якщо телефон прочитав її, значить, ваша перша карта пошкоджена або просто бракована.

Перевірити працездатність карти можна і за допомогою комп`ютера. Вставте картку в картрідер ПК: якщо комп`ютер бачить її, то це хороший знак. Тепер можна перевірити карту на наявність помилок (можливо, одна з них і не дозволяє телефону розпізнати карту). Для цього треба зайти в «Мій комп`ютер», виділіть вашу карту і натисніть правою кнопкою. У меню, виберіть «Властивості» - «Сервіс» - «Перевірка диска на наявність помилок» - таким чином ви зможете перевірити карту на помилки. Також необхідно поставити галочку навпроти «Перевіряти і відновлювати пошкоджені сектори». Після закінчення перевірки необхідно знову встановити карту в телефон і перевірити її працездатність.



Якщо попередній варіант не дав результату, то слід «форматувати» карту. Вставте карту знову в ПК, клацніть по ній правою кнопкою і виберіть «Форматувати». Але, якщо на карті є необхідна інформація, то її слід спочатку скопіювати на комп`ютер, а потім тільки починати форматування.

Якщо в результаті ваш телефон не зміг прочитати карту пам`яті, то необхідно звернутися за допомогою в сервісний центр.

Пошкодити картку пам`яті

Крім того, карта пам`яті може бути просто пошкоджена. Це можуть бути видимі подряпини, надколи або інші пошкодження, так і невидимі (всередині карти). Спробуйте звернутися до фахівця, який визначить, у чому причина. Якщо карта неробоча, то її доведеться замінити на нову.

Невідповідність: телефон - карта

Іноді може виникнути ситуація, коли ваш телефон просто не підтримує даний тип карт. Таке може статися, якщо ви встановлюєте нову карту пам`яті в телефон ранніх моделей. В даному випадку необхідно дізнатися, карта якого типу (SD, miniSD, microSD) найкраще працюватиме з вашою моделлю телефону. Цю інформацію можна отримати в сервісному центрі, на сайті виробника, а також в інструкції до вашого телефону.

Додатково про читанні карти пам`яті можна прочитати в статті Як відкрити карту пам`яті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!