» » » Як збільшити пам'ять телефону?

Як збільшити пам'ять телефону?

Як збільшити пам`ять телефону?

У наш час практично кожна людина може дозволити собі придбання не простої стільникового телефону, а міні-комп`ютера або смартфона. Такі апарати дозволяють встановлювати на них сотні ігор, додатків, дивитися фільми, слухати музику і так далі. Але є тут один момент, без якого обійтися неможливо і з яким зіткнеться кожен користувач смартфонів і кишенькових персональних комп`ютерів (КПК) - це недостатня кількість пам`яті в телефоні. Коли це відбувається, ніякі додатки в телефон вже неможливо поставити, чи не звільнивши при цьому пам`яті. Про те, як збільшити пам`ять телефону, розповість наша стаття.

Збільшення внутрішньої пам`яті телефону

Фізично збільшити обсяг пам`яті, вбудованої в телефон, неможливо. Але як збільшити внутрішню пам`ять телефону? Дуже просто. Більшість сучасних смартфонів мають можливість встановлювати й переносити встановлені додатки на окрему карту пам`яті.

Якщо пам`ять карти пам`яті вже заповнилася, то можна купити карту більшого обсягу і зробити перенесення всіх файлів і додатків зі старою карти на неї. Витягуючи картку з телефону, необхідно звернути увагу на її маркування, адже головне придбати карту пам`яті такого ж формату. Купити ці карти можна в будь-якому салоні стільникового зв`язку.

У разі, якщо перенести додатки на карту неможливо, або ж установка карт пам`яті не передбачена самим телефоном, необхідно:

  1. Налаштувати менеджер файлів на Ваш телефон (наприклад, X-plore). Скористайтеся ним для видалення непотрібних:
  2. фотографій і фільмів
  3. тимчасових файлів (папки tmp)
  4. папок з даними, які залишилися від вже видалених програм
  5. У разі, якщо достатньо пам`яті Ви не звільнили, необхідно подивитися на список вже встановлених програм. Подумайте, як часто Ви використовуєте ту чи іншу програму. Швидше за все, більшу частину ігр та програм Ви не використовуєте зовсім. Тому видаліть їх. Потім, знову перевірте менеджером файлів на наявність тимчасових файлів і папок. Як правило, найбільше займають гри, тому їх потрібно видаляти в першу чергу. А якщо якийсь віддалене Вами додаток знову знадобиться, то можна встановити його заново просто і швидко.

Збільшення оперативної пам`яті телефону



Іноді потрібно збільшити не тільки внутрішню пам`ять телефону, але і оперативну, для того, щоб програми могли швидко і коректно працювати. Про те, як збільшити оперативну пам`ять телефону читайте далі.

Щоб збільшити оперативну пам`ять необхідно:

  1. Запустити менеджер процесів на Вашому телефоні, як правило, натиснувши і утримуючи кілька секунд кнопку «Меню»
  2. Подивитися, які процеси вже запущені і відключити непотрібні

Тепер Ви знаєте, як збільшити пам`ять телефону андроїд і сімбіан!

Смартфони Apple, а саме iPhone, мають закритої файлової системою. Без внутрішнього втручання в апарат вручну очистити пам`ять телефону не вийде. Можна тільки видалити непотрібну музику, програми та відео файли.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!