Який linux вибрати?

Який linux вибрати?

Програмне забезпечення - це мозок вашого комп`ютера. Не секрет, що від нього залежать здатності комп`ютера і ефективність його роботи. Поговоримо трохи про системи від компанії Linux. Що вибрати і що краще підійде для вас? Отже:

Який Linux вибрати?

На багато простіше вибрати програмне забезпечення, коли знаєш, що саме тобі потрібно. Яку мету ви ставите перед собою і що хочете від свого комп`ютера? Якщо ви новачок в сфері використання програмного забезпечення від Linux, тоді краще віддати перевагу версію під назвою Ubuntu. Це одна з найпопулярніших версій Linux.

Популярність Ubuntu підтверджується вибором цього програмного забезпечення більшої кількості користувачів. Система заснована на технології нестабільної гілки (Debian Sid). Більш сучасні пакети, які також належать версія GNOME, забезпечена Ubuntu. Основні плюси версії Linux Ubuntu:

  • Величезна кількість розробників і користувачів по всьому світу.
  • Фіксовані розкладу випусків і період підтримки.
  • Ubuntu виявляється "доброзичливим" програмним забезпеченням для користувача. Існує велика кількість додаткових графічних засобів настройки роботи системи.


Єдиний мінус, про який заявляють користувачі, - це те, що в стабільному загальному дистрибутиві використовуються нестабільні версії програмного забезпечення.

Який Linux вибрати для сервера?

Але що, якщо нам потрібна система, яка здатна працювати максимально стабільно і добре з метою використання комп`ютера, як сервер? Зазвичай, використовується програмне забезпечення FreeBSD. Воно найбільше підходить для використання комп`ютера як сервера. Система походить від версії UNIX, яка, до речі, була розроблена в Університеті Каліфорнії, в Берклі. Розробка та підтримка сайта програмного забезпечення здійснює значна команда людей. Основні плюси FreeBSD:

  • Чотири переваги FreeBSD - підтримка мережі, швидкість, сумісність і захист даних. Ці параметри прекрасно працюють вже на сьогоднішній момент і багато в чому перевершують ті ж самі показники систем від комерційних виробників.
  • FreeBSD - це, мабуть, найкраще рішення для створення власного сервера. Система з легкістю справляється з вагою навантажень. Вона здатна ефективно розподілити пам`ять між сотнями і тисячами призначених для користувача запитів і процесів.
  • Показовим є той факт, що система використовується як і в аматорських домашніх серверах, так і на висококласних дорогих машинах.

Ось основні версії Linux, які рекомендуються різними програмістами всього світу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!