Яка ос краще?

Яка ОС краще?

Найчастіше, так би мовити «за замовчуванням», на комп`ютерах стоїть операційна система Windows. Проте, іноді хочеться урізноманітнити своє віртуальне життя і поставити іншу операційну систему або оновити існуючу до більш свіжою. Хоча б для того, щоб бути всебічно розвиненим користувачем ПК. У цій статті ми не будемо розповідати Вам, як встановити ту чи іншу операційну систему. Замість цього, давайте поговоримо про те, яка ОС краще, і чим вони взагалі відрізняються.

Операційна система Windows 7

Найсвіжішої операційною системою компанії Microsoft є Windows 7. До речі, вже анонсована восьма версія, але вона ще не вийшла.



Windows 7 встановлюється швидко і просто. Якщо комп`ютер більш-менш потужний, то установка займе не більше п`ятнадцяти хвилин. Якщо ж комп`ютер слабкий, то установка буде тривати до півгодини. Продуктивність операційної системи також на висоті, що не може не радувати. Ви зможете «сидіти» в трьох браузерах одночасно, редагувати зображення в Photoshop і друкувати реферати в Word`е. Головне, щоб Ваш комп`ютер також був відповідної комплектації. Інтерфейс в Windows, як завжди, дружній. Ви повністю звикнете до нього вже до вечора, встановивши систему вранці. Не дивлячись на простоту інтерфейсу, налаштувань у операційної системи досить-таки багато, що, напевно, обрадує просунутих користувачів. У загальному і цілому, система також стала більш стабільною, ніж попередні версії. З мінусів можна виділити те, що абоненти найпопулярнішої раніше Windows XP не зможуть оновитися. Можна тільки «знести» стару систему і встановити нову. Крім цього, деякі користувачі скаржаться на функцію під назвою «HomeGroups», яка повинна надавати доступ до папок через мережу. Скажімо так, вона працює, але не в повну силу. Сподіваємося, що це скоро виправлять. До слова, є люди, які Windows не переварюють фізично і не можуть з нею працювати чисто через принципу. Для таких людей існує Linux.

Операційна система Linux



Linux відрізняється від Windows абсолютно всім. Там все по-іншому. Але, давайте почнемо з установки. Встановлюється ця операційна система просто. Від Вас буде потрібно лише натискання парочки кнопок: вказати мову системи, логін-пароль і налаштування мережі. Встановлюється Linux швидше, ніж операційна система Windows. Установка займе хвилин десять, ну, максимум п`ятнадцять. До речі, яким би слабким ні Ваш комп`ютер, будьте впевнені: операційну систему він потягне. Що стосується швидкості, то багато хто стверджує, що Linux просто «літає» в порівнянні з Windows. Перевагою системи також можна вважати те, що встановлюється вона відразу ж з необхідним мінімумом драйверів. Загалом, система звичайно стабільна. Хоча звикнути до неї після «вінди» не так то й просто.

Операційна система MacOS

MacOS - дуже красива операційна система. Вона надійна і швидка. Продуктивність, звичайно, в першу чергу залежить від Вашого комп`ютера. Встановивши операційну систему MacOS, Ви зможете відразу ж приступити до роботи, так як вона також включає в себе мінімальний набір драйверів і програм. Самі розумієте, не можна сказати, що операційна система MacOS краще або гірше інших операційних систем. Неможливо однозначно сказати, яка ОС краща в своєму роді для комп`ютера, а яка гірша. У кожної з них є свої шанувальники, які ніколи в житті не перейдуть на іншу операційну систему.

Яка ОС краще для смартфона

Операційних систем для смартфонів існує досить багато. Наведемо коротку характеристику кожної з них.

  • Android - ОС від Google. В першу чергу, це дуже зручний доступ до сервісів «Гугл». Для активних користувачів Інтернету, дана операційна система - прекрасний варіант.
  • Maemo - ОС на базі Linux. Дана операційна система знайшла не дуже велику популярність через свою нестабільність. У загальному і цілому, ОС на любителя.
  • OS X Mobile - ОС орієнтована на iPhone. Непогані мультимедійні можливості.
  • Symbian OS - ергономная система. В цілому, виглядає не дуже привабливо.
  • Windows Mobile 6.5 - популярна система від Microsoft. Орієнтована в першу чергу на бізнес-клас.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!