» » » Як поліпшити якість звуку?

Як поліпшити якість звуку?

Як поліпшити якість звуку?

За звук від аудіо- і відеозаписів на персональному комп`ютері відповідає звукова карта. Вона приймає інформацію, яка надходить на ПК, і перетворює її в сигнали. Їх ми і чуємо з динаміків. Правда, нерідкі випадки, коли звук на ПК раптом стає поганим або потребує оновлення. Про те, як поліпшити якість звуку, ми і розповімо в статті.

Існує кілька способів скорегувати сигнал. Діляться ці способи на апаратні і програмні. Перерахуємо кілька варіантів:

  • Завантаження нових драйверів для звукової карти. Навіть якщо драйвер, встановлений разом з операційною системою, функціонує нормально, форматування або інші настройки можуть згодом вплинути на його програмне забезпечення. Знайдіть інформацію про звукової карти, пройшовши в «Пуск» - «Панель управління». Клацніть двічі по значку «Звукові пристрої» і прочитайте в вікні назву звукової карти. За цією інформацією в інтернеті знайдіть драйвери для пристрою. Скачайте їх і встановите, як того вимагає інструкція. Система сама замінить колишній драйвер «звуковухи» на новий.
  • Купівля і установка нової звукової карти. На ринку маса варіантів і видів пристроїв, розрахованих на будь-які потреби користувача. Наприклад, основні звукові карти, націлені на звичайних споживачів, або спеціальні карти для геймерів, для інженерів звукозапису. Сам пристрій розміщується в окремий слот в комп`ютері. Підключити її не так складно, якщо слідувати інструкціям по установці. Майте на увазі, що нової звукової карти будуть потрібні і нові драйвера. Зазвичай вони поставляються на диску в додатку до апаратного забезпечення.
  • Підключення динаміків більш високої якості до аудіовиходу. Багато сучасні комп`ютери допускають виходи на цифровий звук і працюють з системами 2.1 (тобто саббуфер і два динаміка) або підтримують і 5.1 (саббуфер і п`ять колонок). Такі інновації на ПК приведуть до набагато більш насиченого і чистому звуку.
  • Використовувати спеціальні програми, що гарантують поліпшення якості звуку. У кожної з них свої особливості, але в цілому будь-яка програма для поліпшення якості звуку пропонує 3D звук-зручний і «просунутий» еквалайзер, завдяки якому можна буде поліпшити якість звуку по желанію- корекцію колонок, щоб стежити за діапазоном і якістю їх звукового воспроізведенія- повний контроль центрального каналу- віртуальний савбуфер, який дозволяє поліпшити бас колонок при відсутності самого савбуфера- нарешті, оточення, тобто можливість вибрати місце, під яке може підлаштовуватися звук. Ось список програм:
  • Hear 1.0 Build 1738
  • SRS Audio Essentials
  • DFX Audio Enhancer
  • Sound Normalizer
  • Зменшити паразитні коливання за допомогою вібро-розв`язки компонентів аудіо. Фахівці гарантують, що завдяки таким діям приріст в якості звуку досягає 40%. Основним джерелом резонансів, як правило, стає жорсткий диск і куллера. Правда, значення друге в цьому питанні не особливо велика і, зменшивши тільки їх резонанс, ефект буде практично не помітний. А ось робота з жорстким диском дійсно варте вашої уваги. Справа в тому, що при його вібро-розв`язки зменшується кількість помилок, що виникають при зчитуванні інформації, а це, в свою чергу, дає приріст і в якості звуку, і в функціонуванні програмних додатків.


  • Для того, щоб зменшити резонанси і кольорів і жорсткого диска, скористайтеся спеціальними прокладками і болтами з силікону або в`язкої гуми.

    Всі ці хитрощі допоможуть досягти максимального ефекту і забезпечити найкраще якість звуку.



    Увага, тільки СЬОГОДНІ!