» » » Як налаштувати гучність?

Як налаштувати гучність?

Як налаштувати гучність?

Виробники операційних систем завжди встановлюють налаштування всіх своїх програм на середній рівень. Встановлена на комп`ютер карта відтворення звуку, з самого початку не буде працювати на повну її потужність. Завжди є кілька способів, що дозволяють зменшити або збільшити гучність відтворення комп`ютерних пристроїв до максимального або мінімального значення.

підключаємо пристрій

Спочатку необхідно щоб підключений пристрій було правильно визначено системою. Кожен раз, коли ви хочете на комп`ютері налаштувати гучність навушників, сабвуфера або ж акустичної системи, вам необхідно задати оптимальні для даного пристрою параметри налаштування. Подібні дії виконуються при підключеному аудіопристрої до задньої або передньої панелі ПК. Після визначення пристрою, на робочому столі з`явиться діалогове вікно, в якому користувач може вибрати необхідний тип підключеного обладнання звуку.

Приклад: підключіть до комп`ютера сабвуфер, відразу ж вам потрібно задати параметр системи «Сабвуфер / вихід на центральний канал». При цьому, ви дозволяєте системі регулювання гучності на комп`ютері на максимальну гучність при подальшому відтворенні музичних композицій. Якщо ж ви визначили сабвуфер в якості виходу звуку на тилові колонки, або іншим параметром, то рівень гучності звуку буде нижчим.

налаштовуємо гучність

Далі, після того, як ви підключіть до свого комп`ютера пристрою відтворень звуку, для досягнення мінімальної або максимальної гучності, вам необхідно виконати нескладні послідовні дії. Двічі клацніть лівою клавішею миші по значку гучності, який розташований в системному треї в правій частині панелі завдань і зліва від годинника. На вашому робочому столі з`явиться вікно, де будуть знаходитися чотири регулятора рівня гучності (за замовчуванням). З їх допомогою можна як налаштувати гучність мікрофона, так і гучність навушників, підключених до комп`ютера. У верхній частині даного вікна можна побачити вкладку з назвою «Параметри», яку вам необхідно відкрити.



Як тільки у вас вийшло відкрити вкладку «Параметри», необхідно вибрати опцію «Властивості», пару раз клікнувши на неї. В результаті з`явиться діалогове вікно, що дозволяє як налаштувати гучність, так і змінити стан тих чи інших параметрів звукових налаштувань. Тут вам буде потрібно відзначити галочкою навпроти тих параметрів, які необхідно буде змінювати в подальшому, а далі застосувати зроблені налаштування.

Активувавши всі параметри, ви зможете побачити те, що у вікні відображається набагато більшу кількість різних регуляторів гучності різних пристроїв. Поставивши все регулятори в верхнє положення, вам вдасться максимально збільшити гучність звуку до максимального значення.

Це важливо

Для регулювання гучності на ноутбуці на той рівень, який вам необхідний, потрібно вчинити вищеописаним чином. Слід не забувати про те, що перед початком зміни регулювань на будь-якому пристрої, будь то ноутбук або комп`ютер, необхідно обов`язково дочекатися стану пристрою, коли всі автоматичні настройки підключення зовнішніх пристроїв завершать свою установку. В іншому випадку, велика ймовірність збоїв в роботі комп`ютера і установка неправильної роботи підключених пристроїв.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!