» » » За що відповідають чакри?

За що відповідають чакри?

За що відповідають чакри?

Чакри - це енергетичні центри тіла людини, які наповнюють його життєвою енергією. Розрізняють сім чакр, кожна має своє розташування і унікальне значення.

Давайте розберемося, за що відповідають чакри.

Муладхара

Розташування Муладхари - підстава хребта.

Дана чакра впливає на інстинкти, загальний стан здоров`я людини і продовження роду. Якщо Муладхара в порядку, людина активна, має хороше здоров`я, впевнений в собі. У тому випадку, якщо Муладхара закрита, людина часто страждає різними захворюваннями і отримує травми, крім того, він не впевнений в собі - відчуває страхи й тривоги.

Свадхістана

Розташування Свадхістана - 5 сантиметрів нижче пупка.

Сфера впливу - емоції, відчуття задоволення, сексуальність, харизматичність, побудова відносин. Ознаки відкритої чакри - вміння знаходити спільну мову з людьми, любов до свого тіла, чуттєвість. Якщо чакра закрита, у людини з`являються проблеми в ліжку, спілкуванні з іншими людьми, людина починає потурати шкідливим звичкам.

Манипура

Розташування Маніпури - під грудиною в місці сходження ребер

Зона відповідальності цієї чакри - сила волі і індивідуальність, можливість особистості досягати цілей. Якщо чакра відкрита, людина чітко усвідомлює свої цілі і домагається успіху в їх досягненні, в іншому випадку людина постійно відчуває невпевненість в тому, що стосується роботи і грошей, він стає трудоголіком, однак це не особливо допомагає домогтися успіху.

Анахата

Розташування Анахати - в центрі грудей.



Сфера впливу Анахати - любов, співчуття, доброта, радість, відчуття гармонії і щастя. Ознаки відкритої чакри - вміння любити і бути коханим, вміння радіти, бути добрим і дбайливим. Закрита чакра веде до відсутності радості в житті, людина не може любити ні себе, ні інших.

вішудха

Розташування вішудха - в центрі горла.

Ця чакра відповідає за творчі та лідерські здібності. Відкрита чакра допомагає людині конструктивно спілкуватися і доносити свої ідеї до інших, заблокована чакра породжує проблеми з самовираженням.

аджна

Розташування Аджни - між бровами.

Чакра відповідає за інтуїцію, свідоме сприйняття, надсвідомість. Якщо з чакрою все в порядку, людина тонко відчуває стан оточуючих, у нього розвинені психічні здібності, в іншому випадку людина знаходиться в підвішеному стані - він не розуміє, навіщо живе, відчуває себе невдахою, відчуває тривоги і страхи.

сахасрара

Розташування Сахасрара - в області верхівки.

Зона відповідальності Сахасрара - духовність і зв`язок з божественним. Гармонійна чакра дає людині відчуття єдності з іншими людьми, унікальності, зв`язку з Богом, заблокована робить людину втраченим, пригніченим і самотнім.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!