» » » Як оформити картину?

Як оформити картину?

Як оформити картину?

Всі, хто займаються вишивкою або малюванням, знають, що для того, щоб ваша робота стала картиною, її треба красиво оформити. Тільки в цьому випадку вона набуде завершеного вигляду і зможе прикрасити інтер`єр.

Як оформити картину: поради

  • Картину, написану на полотні, оформляють в раму, натягнувши полотно на підрамник.
  • Малюнок або акварель приклеюють до листа більшого розміру і вставляють в рамку під скло.
  • Для оформлення вишивки використовують рамку, паспарту і скло. Вишивка приклеюється двостороннім скотчем до картонної підкладки рами.

Оформлення картин в багет

Зазвичай картини оформляють в рами. Для цього можна звернутися в багетну майстерню. Там вам підберуть багет, зроблять раму і навіть повністю оформлять картину. Але обійдеться це недешево. Тому частина роботи можна взяти на себе.

Рамку можна купити або замовити в майстерні. Краще замовляти, так як в цьому випадку рамка буде точно відповідати потрібному вам розміру. До того ж її можна підібрати за кольором і фактурою самого багета.

Як оформити вишиту картину



Для вишитій картини варто використовувати паспарту - додаткову рамку з кольорового картону, яка укладається між вишивкою та рамкою. Паспорту надає вишивці глибину і більш закінченого вигляду. До того ж воно необхідне, якщо вам не вдалося підібрати рамку потрібного розміру і довелося придбати трохи більшу.



Паспорту можна зробити самому. Однак в багетній майстерні його виготовляють з товстого картону, обрізаючи його під кутом 45, що в домашніх умовах зробити неможливо. Тому паспорту теж краще замовляти в багетній майстерні разом з рамою.

При оформленні вишитих картин можна використовувати скло або оформляти без нього. Однак доглядати за оформленої без скла вишивкою дуже важко. Тому краще зупинитися на варіанті зі склом. Скло може бути звичайним або антивідблиску. Антибликовое краще, але воно трохи затемнює вишивку і не годиться для робіт, витриманих у темних тонах.

Оформлення картини в рамку

Щоб оформити вишивку в раму, слід добре загладити вишивку, прибрати з рамки скло, накласти вишивку на картон-підкладку. Ретельно відцентрувати роботу і приколоти її шпильками до картонці. Потім відколоти половину вишивки, загорнути її і наклеїти на підкладку смужку двостороннього скотчу. Приклеїти до неї вишивку і перевірити правильність розміщення. Так, доклеівая смужки скотчу, треба зафіксувати всю вишивку. Потім вставити скло, паспарту і вишивку в раму.

Як оформити картину незвично

  • Роботу можна оформити за допомогою двох стекол однакового розміру. Для цього затискаєте роботу між двома стеклами і обв`язують скла мотузкою або тасьмою так, щоб зафіксувати скла. Однак таке оформлення підходить тільки для невеликих робіт. При цьому стежте, щоб мотузка, на якій підвішена робота, витримала вагу стекол.
  • Дуже легко і просто можна оформити вишивку за допомогою п`яльці-рамки. У ній треба натягнути вишивку і затиснути її за допомогою гвинта. А потім акуратно закріпити краю вишивки ззаду і повісити на стіну за петлю або гачок.
  • Невелику вишивку можна оформити і взагалі без рамки, замінивши її поруч намистин. Для цього вам буде потрібно шматок картону того ж розміру, що і вишивка. Вишивку слід наклеїти на картон, краю підвернути назад і зафіксувати, а по краю нашити великі намистини, які і будуть служити імпровізованій рамкою для вашої роботи.

Як прикрасити картину

Додатково прикрасити картину можна за допомогою різних аксесуарів - декоративних метеликів і бабок, черепашок, морських зірок, декоративних камінців і т.д. Все це можна закріпити на рамі або на вишивці, якщо вона не накрита склом. Тільки не забуваєте, що додаткового декору має бути зовсім небагато, щоб не відволікати увагу від самої картини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!