» » » Як оформити вишивку?

Як оформити вишивку?

Як оформити вишивку?

Для того щоб вишити картину, необхідно попрацювати не один вечір, але, на жаль, у багатьох їх шедеври досі акуратно складені на полиці в шафі, так як майстрині не можуть розібратися, як оформити вишивку. А, між іншим, така картина стане гідним подарунком з будь-якого приводу і підійде до будь-якого інтер`єру. У багетних майстерень вам можуть порадити кілька найбільш вдалих варіантів, як правильно оформити вишивку.

Варіанти оформлення готових вишивок

  1. Оформлення в готову фоторамку. Цей спосіб простий і недорогий. Як оформити вишивку в рамку, здогадається кожен. Однак, цей варіант підходить не всім роботам, так як, по-перше, підібрати рамку необхідного розміру просто нереально, по-друге, за стилем фото-рамка і ваша робота можуть виглядати не дуже гармонійно.
  2. Оформлення вишивки в рамку і паспарту, зроблені своїми руками. Можна подумати над тим, як оформити готову вишивку в рамку і паспарту, зроблені своїми руками з підручних засобів. Таке оформлення точно буде оригінальним, ви не витратите багато коштів, але потребує багато часу і наявність фантазії.
  3. Як правильно оформити вишивку в паспарту. Паспарту буває гладким і фактурним: "оксамитовим" або тисненим. Вибір кольору і фактури паспарту є дуже важливим, так як це сполучна ланка між рамкою і вишивкою може вдало підкреслити деталі роботи. Вибирайте паспарту, яке не відволікатиме увагу від вишивки. Паспарту буває одинарним, подвійним і потрійним. Багатошарове паспарту підкреслює основні кольори вишивки. Можна пограти з контрастами і використовувати кілька відтінків в паспарту, що ще більш посилить враження.
  4. Як правильно підібрати багет для вишивки. Залежно від стилю, кольору, сюжету, наявності паспатру та інших особливостей вишивки, вибирається рамка. Якщо робота оформляється без паспарту, рамку необхідно підібрати досить широку при цьому, поєднувати тонкий і широкий багет для виготовлення рами. Матеріал багета може бути різним - дерево, пластик, алюміній.
  5. Скористатися послугами багетній майстерні. Якщо у вас немає достатньо часу для того, щоб думати над тим, як оформити вишивку в багет, можна віднести роботу в багетну майстерню. Роботу, в такому випадку, за невелику плату оформлять відповідно до ваших побажань найкращим способом.

Як оформити вишивку хрестом, гладдю



Найчастіше вибирають варіант оформлення вишивки в рамки з паспарту. Попередньо їх натягують на оргаліт або картон, але можна так само натягувати вишивку просто на підрамник. За допомогою рамки і паспарту домагаються узгодження малюнка на вишивці з кольором і фактурою стін кімнати, меблями в приміщенні. Ось деякі тонкощі в оформленні:

  1. Поєднуйте палітру кольорів вишивки з відтінками кольорів паспарту і рамки. Вони повинні виглядати гармонійно.
  2. Форма рамки може бути будь-яка - прямокутна, квадратна, овальна, але її форма повинна підходити до композиції.

Як оформити вишивку бісером



Дуже славно, як кажуть християни про ікони, виглядає ікона у виконанні бісером. Коли оформляєте роботу з бісеру, врахуйте, що:

  1. Робіть раму дуже точно, таким чином, щоб останній ряд бісеру вишивки закінчувався там, де беруть початок кант або рама. Якщо смужка білої канви буде навіть злегка визирати, вся робота буде виглядати недбало.
  2. Коли оформляють вишивки, ікони з бісеру використовують скло. Тому передбачайте зазор між вишивкою та склом.
  3. Щоб не допустити зіткнення бісеру зі склом, спробуйте зробити складову рамку. Для цього підберіть багет вузький і широкий. З вузького, зберіть внутрішню рамочку, в яку необхідно натягнути вишивку. У зовнішнє широку рамку з широкого багета вставте рамку з роботою і скло. Така подвійна рамка зі склом ідеально підходить для ікон, вишитих бісером.

Вдалі поєднання кольорів

Паспарту і кант повинні поєднуватися за кольором, тому ми підкажемо, які поєднання кольорів паспарту і канта є найвдалішими при оформленні вишивки:

  1. Оформляємо паспарту в бежевому кольорі, кант - в золотом.
  2. Оформляємо паспарту бежевим, кант - коричневим.
  3. З бежевим паспарту добре виглядає зелений кант.
  4. Паспарту бежеве, а кант блакитний.
  5. Біле паспарту з золотим кантом.
  6. Біле паспарту, кант - коричневий.
  7. Біле паспарту кант - зелений.
  8. Біле паспарту і блакитний кант


Увага, тільки СЬОГОДНІ!