» » » Як зробити багет?

Як зробити багет?

Як зробити багет?

Щоб красиво окреслити велику фотографію або картину, бажано оформити її багетом. Хороший багет, який роблять професіонали, коштує недешево. А ось зібраний своїми руками, здатний надати чарівність будь-якому панно або живопису абсолютно безкоштовно. Як зробити багет? Є кілька можливостей. Вибирайте варіант, який максимально відповідає наявності у вас матеріалів і можливостей.

Багет, який зможуть виготовити діти

Як зробити багет своїми руками? Найдешевший, дуже простий варіант - старі газети. Знадобиться їх зовсім небагато. Спочатку спробуйте зробити пробний невеликий багетік. Відріжте 12 однакових прямокутників. Тепер кожен з них скрутіть в щільну трубочку за допомогою спиці. Деякі умільці чудово справляються і без підсобних матеріалів. Обов`язково закріпіть шов кожної трубочки клеєм.

Тепер зберіть по три трубочки разом і склейте їх між собою. Тут можна вчинити по-різному. Наприклад, зробити одну трубочку трохи виступає над іншими або склеїти їх рівномірно. Помилитися готову планку клеєм з двох сторін і дати просохнути. У вас повинно вийти 4 таких планки. Коли вони будуть сухі повністю, складіть з них рамку потрібного розміру, а краю відріжте гострим (можна шпалерних) ножем під 45 градусів. Кожен з 4 кутів склейте і дочекайтеся висихання. Можна для збільшення щільності скріпити рамку дерев`яними шпильками. Потім пофарбувати в потрібний колір за допомогою кисті або балончика.

Ви можете вибирати різну товщину трубочок, можна склеювати їх особливим чином. Тоді і готовий багет вийде незвичайним.

Створення небанального багета з готової рамки



Якщо у вас вже є дерев`яна рамка - стара або потріскана, її можна перетворити в модну штучку, яка прикрасить ваш будинок. Знадобиться заправлений клейовий пістолет, фарба, лак. Якщо рамка у вас відсутній, за основу можна взяти пінопласт. З нього з успіхом вирізається рамка потрібних габаритів.

Отже, як зробити рамку з багета? Для початку затонуйте фарбою саму основу, потім на неї (дерев`яну або пінопластову рамку) потрібно нанести хаотично клей пістолетом. Домагайтеся, щоб клей тягнувся ниточкою, і ваша рамка стала злегка кудлатою. Для кращого ефекту можна нанести клей в два шари. Перший - більш щільний і рівний. Другий же зробити таким «незачесаним». Сохне клей швидко.

Тепер потрібно пофарбувати виріб непрозорою фарбою. Воно вийде фактурним і оригінальним. Після висихання фарби візьміть бронзову або золотисту фарбу і, використовуючи вологу кисть, добийтеся мерехтіння вашої рамки. Не потрібно дуже старатися, щоб не змішати фарби. Тепер покрийте багет лаком.

Є ще багато способів створення домашнього шедевра. Можна зробити багет з картону, пап`є-маше, гіпсу або прикрасити шпоном готову рамку - результат буде витонченим і обов`язково ефектним! 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!