» » » Як зробити рамку для фото?

Як зробити рамку для фото?

Як зробити рамку для фото?
Як зробити рамку для фото?

Бувають такі знімки, які не хочеться просто зберігати в будь-якої папці на жорсткому диску, - виникає бажання їх роздрукувати і вставити в хороші красиві рамки. Відповідну рамку можна знайти в магазині, але якщо вам подобається творити своїми руками, то її можна виготовити самостійно з підручних матеріалів.

Поговоримо докладніше про те, як зробити рамку для фото.

Рамка для фото своїми руками: план і ідеї прикраси

Для основи саморобної фоторамки найкраще використовувати дерево або картон. Ці матеріали хороші через їхню доступність і легкості в обробці. Рамки з картону, звичайно, будуть не такими міцними, як рамки з дерева, але картон - зручний матеріал: з нього легко можна вирізати рамку будь-якої форми, а потім різними способами прикріпити прикраси.

Для основи необхідно підготувати:

  • передню частину рамки, яка буде на увазі і яку ви за бажанням будете прикрашати;
  • задню частину, яка буде кріпитися до передньої, - можна вирізати по контурах передньої частини;
  • кріпильні елементи - можна вирізати з використовуваного матеріалу, а можна замість цього використовувати відповідні металеві деталі - цвяхи, саморізи і т. д., особливо якщо будете кріпити рамку до стіни.

Виготовлення рамки з картону: план



Підійде будь-який щільний картон. Ми будемо розглядати класичну прямокутну рамку.

  1. Визначте розміри майбутньої рамки, виходячи з розмірів фотографії, яку хочете в неї помістити. Рамка повинна вийти такий, щоб фотографія в результаті добре входила в кишеню для неї, але щоб не було видно фон задньої частини рамки.
  2. Накресліть контури передньої частини - як зовнішні, так і внутрішні, потім виріжте.
  3. Потім по контурах передньої частини накресліть задню частину рамки і виріжте її.
  4. Виріжте невеликі тонкі смужки з картону, які по довжині повинні відповідати трьом із сторін майбутньої рамки. Потім за допомогою цих смужок, ретельно промазуючи їх клеєм з обох сторін, приклейте частини рамки один до одного.
  5. Виріжте з залишився картону підставку. Так, наприклад, її можна зробити у вигляді рівнобедреного трикутника, який однією стороною потім потрібно буде приклеїти до задньої частини.

Ідеї для прикраси рамки

Вам зовсім не обов`язково вирізати рамку квадратної або прямокутної форми - можна дати волю своїй фантазії і зробити фото рамку у формі чого завгодно, лише б зі смаком. А щоб рамка вийшла дійсно оригінальною і не схожою на покупну, можна скористатися різними ідеями і самому прикрасити передню частину рамки:

  • Намазати рамку клеєм і посипати зверху блискітками або конфетті-Ідеї для прикраси рамки
  • Оформити з тканини, зшити, зв`язати невеликі квіти, пришити їх до рамки (якщо рамка з картону) або приклеїти (якщо рамка з дерева);
  • Розфарбувати в яскраві кольори фарбами;
  • Обв`язати передню частину по контуру яскравими нитками або обшити приємною тканиною;
  • Наклеїти різні наклейки;
  • Взяти кілька яскравих аркушів паперу (підійдуть з глянцевих журналів, також хороша кольоровий папір), згорнути в тугі джгути, зафіксувати їх клеєм, а потім акуратно в ряди приклеїти на рамку;
  • Прикрасити рамку в техніці скрапбукінгу, декупажу, квілінгу.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!