» » » Як вибрати фоторамку?

Як вибрати фоторамку?

Як вибрати фоторамку?

Якщо вам подобається оточувати себе улюбленими фотографіями, зовсім не обов`язково займати ними багато місця. Дуже часто значну частину стіни або письмового столу доводиться віддавати рамкам з фотографіями, щоб на увазі були хоча б найдорожчі знімки. Чудовою альтернативою може стати цифрова рамка, яка не займе багато місця, а все улюблені фотографії будуть на увазі.

Цифрові рамки стають все більш модними, але не всі знають, як вибрати фоторамку правильно. Адже увагу потрібно звертати не тільки на дизайн і розмір, але і на інші параметри, від яких залежить відображення фотографій. При покупці фоторамки не забудьте врахувати наступні пункти:

  • формат фотографій
  • Наявність вбудованої пам`яті і її об`єм
  • Сумісність з зовнішніми носіями
  • Кут огляду
  • Підтримка різних фотоформаті
  • Можливість відтворювати відео і музику
  • Додаткові можливості

Спершу здається, що важко врахувати все і відразу, але якщо ви будете дотримуватися порад, наведених нижче, то питання про те, яку фоторамку вибрати, чи не буде складним. Здається, що вибір такої дрібниці не варто уваги, але в процесі використання ви будете задоволені, що звернули увагу на дрібниці.

формат фотографій

Від формату фоторамки та фотографій залежить, чи потрібно буде додатково обробляти знімки, перш ніж завантажити їх в цифрову фоторамку. Якщо формати не збігаються, то фотографія буде неправильно відображатися - розтягуватися або стискатися в відповідних напрямках. Це може привести до того, що на екрані можуть залишитися незайняті чорні області по краях. Через розтягнення якість знімка також може погіршитися. Якщо визначити формат фоторамки не вдається, то краще всього придбати чорну модель - так смуги з обох боків через розбіжності форматів будуть менш помітні.

Формати фоторамки:

  • Широкоформатний рамка - 16: 9
  • Звичайна рамка - 4: 3
  • Різні нестандартні розміри

Кут огляду



Наступним важливим параметром є кут огляду фоторамки. Великий кут огляду дозволяє розглядати фотографії з різних положень. Таким чином, з великим кутом огляду милуватися фотографіями зручніше. Якщо у рамки маленький кут огляду, то при перегляді фотографій не під прямим кутом по відношенню до екрану кольору будуть змінюватися, а знімок буде ставати менш яскравим і контрастним. Якщо ви не знаєте, яку цифрову фоторамку вибрати, то беріть ту, яка дозволяє переглядати знімки з різних положень без втрати якості.

вбудована пам`ять

У цифрової фоторамки повинна бути вбудована пам`ять для зберігання фотографій. Вона може бути різного об`єму, тому на різні фоторамки може поміститися різне число знімків. Чим більше пам`ять, тим більше знімків відповідно. Об`єм вбудованої пам`яті впливає на вартість фоторамки, тому подумайте, скільки знімків вам може знадобитися завантажити.

Сумісність зі знімними носіями



Крім вбудованої пам`яті, фоторамка розрахована на використання знімних носіїв, наприклад, USB-накопичувачів і карт пам`яті. З їх допомогою можна збільшити доступний обсяг пам`яті для зберігання знімків, а також завантажити фотографії в рамку.

При виборі фоторамки зверніть увагу на знімні носії, з якими вона сумісна. Вони мають різний обсяг, тому оберіть той, який вам необхідний. Зазвичай до фоторамки підходить карта пам`яті від цифрового фотоапарата. Таким чином зняті кадри можна відразу ж відправити на цифрову фоторамку.

Зовнішній вигляд

Так як цифрова рамка буде у вас на очах, подбайте також і про вибір дизайну. Зверніть увагу на інтер`єр кімнати, де вона буде розташовуватися. Можна вибрати рамку в одному з основних кольорів кімнати. Якщо ви не знаєте точно в який з кімнат будете зберігати фоторамку або вибираєте її в подарунок, то краще за все зупинитися на непомітному дизайні. Зверніть увагу на нейтральні кольори: білий, чорний, сірий, сріблястий. Такі рамки впишуться практично в будь-який інтер`єр і не будуть перетягувати увагу від знімків.

Товщина рамки також має значення. Краї рамки можуть бути як широкими, так і дуже вузькими, практично непомітними.

кріплення

Багато хто не знає, як вибрати цифрову фоторамку і на які дрібниці звернути увагу, і з часом виявляють, що не врахували якісь деталі. Перевірте, чи є у фоторамки можливість кріплення на стіну. Раптом одного разу вам захочеться перемістити її туди. Перевірте також надійність самого кріплення. Якщо ви вибираєте настільну рамку прямокутної форми, то дізнайтеся чи підтримує вона функцію горизонтального і вертикального положення. Багато хто забуває про такі дрібниці, вони можуть виявитися досить суттєвими. Для деяких моделей передбачений пульт дистанційного керування. Уточніть його наявність перед покупкою, якщо вважаєте, що він може знадобитися.

Електронна фоторамка: як вибрати дисплей

Всім зрозуміло, що чим більше дисплей, тим краще видно деталі. Варто врахувати, що величина дисплея фоторамки найсильніше впливає на її ціну. Великий розмір рамки може зробити ціну невиправдано високою. Найбільшого поширення набули рамки середнього розміру. Семи або восьми дюймів по діагоналі цілком достатньо для відображення якісних знімків, а ціна залишиться в рамках прийнятною. Якщо ви все ж хочете велику фоторамку, то розміри можуть досягати 19 дюймів по діагоналі.

Дисплеї також розрізняються за типом. Існують звичайні дисплеї, які не виконують ніяких функцій крім відображення знімків. Є і сенсорні дисплеї, з допомогою яких зручно управляти переглядом фотографій. Зверніть увагу на ці характеристики при виборі рамки, так вони пропонують принципово різні можливості.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!