» » » Як вибрати відеокамеру?

Як вибрати відеокамеру?

Як вибрати відеокамеру?

Вибрати відеокамеру - справа непроста, тут поспішати ні до чого. Якими критеріями руководствовсеаться при пошуку оптимального варіанта на ринку, знають не всі, але є певний список характеристик, які здатні вказати на те, яка з камер краще. На сьогоднішній день, коли ринки буквально забиті різними моделями камер, вибрати щось дійсно варте важко, адже якщо вірити інструкцій - все камери просто бездоганні і краще них ніде не знайти. Нижче будуть наведені основні параметри, які підкажуть, як правильно вибрати відеокамеру

типи відеокамер

Існує три типи відеокамер: Аналогова (але їх вже не випускають), цифрова та HDV.

Сьогодні все камери цифрові, але якщо вибирати, то при наявності достатньої кількості грошей рекомендується купувати модель HDV.

Звичайні цифрові камери знімають в форматі PAL, в якому проходять всі трансляції по телебаченню, але незабаром формат мовлення зміниться і PAL повністю поступиться місцем HDV, тому майбутнє саме за цими камерами.

З типом камери все зрозуміло, вибір очевидний, але як вибрати цифрову відеокамеру?

Формат запису відеокамери

Запис може проводитися в Digital 8, mini DV, micro MV, DVD, Mpeg 4. Відеокамери, які пишуть в перших трьох форматах, все ще використовують плівку, але є цифровими. Кращим варіантом переважно вважають пристрої, які пишуть відео в форматі Mpeg 4, тому що інформація зберігається на жорсткий диск або флешку і може бути переглянута в будь-який зручний момент.

Оптика (об`єктиви) в відеокамерах



Одним з найважливіших факторів при виборі повинна бути оптика, яка встановлена на пристрої. Переважно провідні фірми користуються своєю оптикою, але зустрічаються і камери з популярною в світі оптикою Carl Zeiss. Якщо у камери поганий об`єктив - вона вже не варто того, щоб витрачати на неї свої гроші.

видошукач відеокамери

Дзеркальний або оптичний видошукач використовується для вибору необхідного ракурсу, різних налаштувань або просто спостереження за процесом зйомки. Краще віддати перевагу камері з дзеркальним видошукачем, адже в оптичних присутній один мінус - вони зміщують зображення трохи в сторону, і при спостереженні за зйомкою буде видно не те зображення, яке насправді записується.

Сучасні камери в якості видошукача використовують жк-дисплей, це практично і зручно.

Оптичне і цифрове збільшення



Іноді доводиться знімати об`єкти, які знаходяться на різних дистанціях і без збільшення ніяк не обійтися. При виборі камери варто звертати увагу на коефіцієнт «optical zoom» (оптичне збільшення). Не варто вибирати камери, у яких максимальний зум, в дійсності в звичайній зйомці він буде використовуватися дуже рідко. Сам зум не є дуже важливим фактором при виборі камери, адже при зближенні втрачається якість, а це важливо, тому буде у камери зум 200 або 500, не так і важливо.

CCD (ПЗС матриця відеокамери)

Оптимальним буде вибір камери, у якій матриця досить великої діагоналі, її висока світлочутливість дозволить проводити зйомки навіть при дуже слабкому світлі.

Роздільна здатність матриці вимірюється в пікселях, оптимальним є варіант з 1-3 мегапікселями. У професійних камерах застосовується технологія з трьома матрицями, завдяки цьому вдається домогтися кращої передачі кольору. Такі камери коштують чималих грошей і точно не будуть найкращим вибором для зйомок відео в домашніх умовах.

Стабілізатор зображення в камері

За допомогою нього уникають коливань картинки при зйомці. У всіх сучасних моделях цей стабілізатор встановлений, але краще звернути увагу на камери оптичним стабілізатором, він набагато краще електронного.

чутливість відеокамери

Якщо спочатку задумано проводити зйомки в місцях, де дуже слабке світло, варто брати камеру з високим рівнем чутливості. Вимірюють чутливість в люксах, оптимально, коли у камери цей параметр дорівнює 0,1 лк (дозволяє знімати при мінімальному світлі).

Звук на відеокамерах

Нові моделі дозволять писати стереозвук, а DVD-моделі і зовсім можуть записувати Dolby Digital 5.1. При покупці варто звернути увагу на наявність можливості підключення виносного мікрофона і запису звуку в два канали, це дає можливість залишати власні коментарі до запису.

За допомогою даної статті можна мати хоча б приблизно поняття про те, як вибрати відеокамеру, щоб не переплатити зайвих грошей, але отримати ідеальний для себе варіант.

Тепер ви знаєте, як правильно вибрати відеокамеру!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!