» » » Як організувати відеоспостереження?

Як організувати відеоспостереження?

Як організувати відеоспостереження?

Для захисту будинку, території або місця роботи можна скористатися будь-якими охоронними технологіями, які припадуть вам до смаку і гаманця.

Одним з найбільш простих і ефективних засобів можна вважати камери відеоспостереження.

Яку відеокамеру вибрати?



Більшість відеокамер відрізняються мобільністю, простий інструкцією і зручністю в експлуатації. Сучасні пристрої дозволяють чітко фіксувати всі події, що відбуваються, а також записувати відео на жорсткі носії і після цього передавати через інтернет на будь-які відстані. У систему спостереження входять камери, мультиплексори, монітори і відеореєстратори. Далі трохи розглянемо два типи відеокамер: панорамні і камери в реальному часі.

Панорамна камера спостереження дозволяє робити відео з широким охопленням: це може бути 180 або 360 градусів. Панорамні камери створені за технологією SurroundVideo, дозволяють передавати цифрове відео в режимі реального часу з високою роздільною здатністю зображення. Дані камери підтримують роботу в двох відеоформатах: MJPEG і H.264. Мод DN дозволяє використовувати камеру в умовах низького освітлення. 12 мегапікселів мають функцію WDR, за допомогою якої можна отримувати зображення з діапазоном до 100 db. Корпус такої камери ударостійкий і відповідає високим стандартам якості. Чотири сенсора панорамної камери записують чотири зображення, які потім спеціальна програма склеює в одне ціле.



Камера в реальному часі - пристрій, що фіксує події, що відбуваються в реальному часі. Для такої трансляції можна вибрати будь-яку камеру Arecont Vision. Сервер потокової трансляції буде віддавати необмежену кількість потоків для перегляду, а навантаження піде на сервер потокової онлайн-трансляції.

Як вибрати і встановити відеокамеру самостійно?

  1. Виберіть в магазині необхідне обладнання. Краще підібрати камеру, здатну фіксувати те, що відбувається на відстані не менше 50 метрів з кутом огляду не менше 90 градусів. Кут огляду може бути фіксованим або змінним. Чим ширше кут, тим менше масштаб одержуваного зображення. Перед покупкою потрібно розрахувати кількість приладів і кути огляду для них.
  2. Далі потрібно вибрати кабелі і укласти їх в приміщенні, найкраще зайнятися цим до виконання ремонту і заселення, так як це набагато простіше. Довжину проводів потрібно визначити заздалегідь, врахувати місця установки камер і відстані між ними та іншими приладами.
  3. Потім настав час приступати до прокладання трас і встановлення пристроїв. Вам буде потрібно рулетка і аркуш паперу, щоб позначити місця установки камер. Розподіліть камери і розплануйте прокладку комунікацій.
  4. Встановіть обладнання та з`єднайте його в єдиний комплекс, далі перевіривши працездатність кожного елемента.
  5. Завершальний момент - установка програмного забезпечення, яке буде керувати системою. Програма повинна визначати всі камери, присвоїти їм унікальні IP-адреси. Після цього настроюють самі прилади і запускають систему в користування.

Щоб територія, що охороняється краще проглядалася, відрегулюйте камеру за допомогою OSD-меню з виведенням зображення на монітор. Пам`ятайте про те, що установка камер за межею приміщення потребують наявності у них герметичного корпусу, який буде захищати їх від несприятливої погоди. Також важливо вибрати такі місця для камер, на які не будуть впливати прямі сонячні промені, а також потрапляти волога. Монтаж потрібно проводити таким чином, щоб вся область кадру була освітлена рівномірно: чи не направляйте її прямо на сонці або яскраве світло. Для цілодобового спостереження можна вибрати відеокамеру з інфрачервоним підсвічуванням. Також помістіть камеру в таке місце, з якого вона буде доступна для періодичних перевірок.

Розібравшись в питанні і встановивши відеоспостереження самостійно, ви заощадите кошти і зможете усунути поломку самостійно. Однак якщо ви не впевнені в своїх силах, краще покликати помічника, який виявить і попередить можливі помилки, або звернутися до професіоналів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!