» » » Як підключити камеру відеоспостереження?

Як підключити камеру відеоспостереження?

Як підключити камеру відеоспостереження?
Як підключити камеру відеоспостереження?

Відеокамеру можна підключити як до телевізора (т. Е. До монітора з метою спостереження за тим, що відбувається зовні приміщення), так і до комп`ютера. Останній спосіб підключення дасть змогу не тільки переглядати, але і записувати всю інформацію на носій. Розглянемо спочатку, які бувають різновиди камер.

Цифрова IP-камера

Підключити таку камеру до комп`ютера дуже просто. Зробити це можна за допомогою мережі Ethernet (при цьому треба буде використовувати роутер, комунікатор або ж підключитися безпосередньо через LAN-вхід). Далі всього лише доведеться дізнатися IP-адресу камери, логін і пароль (облікові дані) і зайти на неї, використовуючи при цьому найзручніший для користувача браузер.

Як підключити камеру відеоспостереження (аналогову) до комп`ютера

Існує три способи підключення камери до комп`ютера. Не важко буде вибрати найбільш підходящий. Отже, способи:

  1. Попередньо треба буде купити плату відеозахвату, яка встановлюється в слот комп`ютера (PCI або PCI-e). Практично завжди з даними платами в комплекті йде обладнання, за допомогою якого можна вести запис згідно детектору руху або ж особливим розкладом. Єдиний мінус даного способу: таким способом можна підключитися до ноутбука, оскільки плата інтегрується всередину корпусу ПК. У цій плати зазвичай від 4 до 16 відеовиходів, тому самостійно можна створити цілу мережу відеоспостереження.
  2. В даному випадку можна використовувати відеосервер. Його основна мета: переводити аналоговий сигнал в цифровий. В такому випадку звичайна відеокамера автоматично перетворюється в цифрову. Підключення йде за допомогою BNC-входу і LAN-виходу на комп`ютер. Далі все працює так, як у випадку в IP-камерою. З камерою можна працювати як з ПК, так і з ноутбука.
  3. Для підключення також можна використовувати спеціальні USB-перетворювачі. Дані пристрої дуже схожі з відеосерверамі. Спосіб простий, дешевий, проте якість переданої картинки значно гірше.

Підключення камери відеоспостереження до телевізора

Тепер мова піде про те, як підключити камеру відеоспостереження до телевізора. В такому випадку можна буде просто переглядати картинку, не маючи можливості її записати.



При цьому підключенні сама відеокамера буде виступати в ролі звичайного відеоплеєра. Використовувати для цього треба стандартні роз`єми AV-In / Out (це одиночне гніздо діаметром приблизно 3,5 мм). Тобто через ці роз`єми потрібно підключити кабель.

Використовується для цього провід, на одній стороні якого міні-джек, а на іншому - два або три так званих «тюльпана» (кількість залежить від якості подається звуку - монозвук або стерео). «Тюльпани» підключаються до телевізора за кольором. Якщо ж підключення вироблено невірно, нічого страшного не станеться, просто не буде або звуку, або відео. Для виправлення ситуації треба просто поміняти роз`єми місцями.

Поради щодо вибору місця для установки відеокамери ви знайдете в нашій статті Як встановити камеру відеоспостереження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!