» » » Як підключити ip камеру?

Як підключити ip камеру?

Як підключити IP камеру?
Як підключити IP камеру?

IP камери використовуються для перегляду відео в реальному часі через Інтернет. Завдяки тому, що IP камери передають й не аналоговий, а відразу цифровий сигнал на монітор, в них використовуються великі дозволу (аж до Мп) і висока частота передачі (більше 60 кадрів в секунду).

Давайте розберемося, як підключити IP камеру і які настройки необхідно задати для коректної роботи.

Установка і настройка IP камери

IP камери підключаються до комп`ютера за допомогою звичайного мережевого Ethernet UTP-кабелю. Вам необхідно лише підключити один його кінець до камери, а інший - до комп`ютера. При цьому слід пам`ятати, що якщо є необхідність підключення відразу кілька IP камер до одного комп`ютера, то для цих цілей доведеться використовувати роутер (маршрутизатор).

Керівництво для підключення однієї IP камери до мережі:

  1. За замовчуванням всі IP камери мають встановлений IP адреса. Перше, що потрібно зробити перед початком роботи - дізнатися цю адресу. Найпростіше зробити це, використовуючи диск виробника, який йде в комплекті з самою камерою, або завантажити необхідну програму на сайті виробника;
  2. Після цього нам необхідно буде змінити IP адресу відповідно до настройки нашої мережі Інтернет.

Зробити це можна одним з таких способів:

  • налаштувати доступ через браузер;
  • використовувати програмне забезпечення виробника;
  • використовувати ПО інших виробників, доступне в Мережі.


Давайте більш детально розглянемо, як підключити IP камеру через браузер, так як інші два варіанти підключення складності не представляють. Для прикладу розглянемо настройку через браузер Internet Explorer:

  1. Необхідно налаштувати рівень безпеки мережі на низький рівень, пройшовши по шляху "Сервіс - Властивості Оглядача - Безпека - Інший";
  2. У вкладці Елементи ActiveX та модулі підключення виставите всі налаштування на "Дозволити" або "Пропонувати";
  3. Встановіть Active-X і введіть IP адресу камери, про який ми писали вище;
  4. Запустіть програму, використовуючи ім`я користувача, пароль, а також, якщо буде потрібно, номер порту, зазначені в інструкції до IP камері;
  5. Після того, як пройде авторизація, ви зможете переглядати відеозображення і виробляти подальшу тонке налаштування IP камери через обліковий запис.

Як ми переконалися, налаштування і підключення IP камер не повинні викликати труднощів у звичайного користувача. Проблеми можуть виникнути в тому випадку, якщо ваша мережа має не статистичний, а динамічний IP адреса. З питання присвоєння вам статистичного (або іншими словами зовнішнього) IP вам слід звернутися до вашого провайдера Інтернет послуг.

Для зручності поводження з IP камерами можна також використовувати спеціальне програмне забезпечення, наприклад: IP Camera Viewer або IVIDEON. Ці програми призначені для створення цілих систем відеоспостереження, записи трансляцій, а також передбачають можливість підключення до них за допомогою віддаленого доступу, а не тільки через стаціонарний комп`ютер, до якого безпосередньо підключений.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!