» » » Як зняти самого себе на відео?

Як зняти самого себе на відео?

Як зняти самого себе на відео?

У наш час домашня відеозйомка стала звичайним явищем. Однак іноді виникає необхідність знімати на відео самого себе, оскільки стали поширені відеопости в блогах, на каналі youtube, в інших інтернет-порталах. Крім того, кадри зйомки можуть допомогти зберегти важливі моменти або події в житті.

Як знімати самого себе на веб-камеру

Веб-камера, що підключається до комп`ютера

Інструкція:

  1. Підключіть веб-камеру до комп`ютера за допомогою кабелю USB.
  2. Відкрийте вікно веб-камери на дисплеї, подивіться, що потрапляє в кадр.
  3. Встановіть або закріпіть камеру так, щоб об`єктив захоплював тільки те, що вам потрібно. Переконайтеся, що ваше обличчя повністю видно в кадрі, дуже часто під час зйомки зрізається верхня частина голови.
  4. Виставте світло. Одне джерело повинен висвітлювати ваше обличчя або фігуру під кутом приблизно 30 градусів, другий світити з протилежного боку - це світло, що заповнює, а третій висвітлювати фон.
  5. Почніть запис, натиснувши кнопку Capture або Record.
  6. Після закінчення зйомки скористайтеся програмою редагування відео, щоб вирізати невдалі / зайві моменти.

Вбудована веб-камера ноутбука

  1. Знайдіть камеру ноутбука, пройшовши шлях Пуск - Панель управління - Обладнання і звук - Диспетчер пристроїв - Відеопристрій.
  2. Відкриється вікно веб-камери, де буде окреслено кнопки управління записом.
  3. Повторіть кроки 3 - 6 інструкції з відеозйомки.

Як знімати на передню камеру планшета або смартфона

Перевага смартфонів і планшетів щодо веб-камери ПК полягає в їх мобільності. Тобто ви можете переміщатися на будь-які відстані, не припиняючи зйомки. Щоб знімати самого себе на передню камеру виконайте наступні дії:

  1. Увімкніть камеру в звичайному режимі. Виберіть режим відео.
  2. Виберіть передню камеру, користуючись піктограмами по краях екрану. Складно сказати, яку саме кнопку потрібно натиснути, адже інтерфейс пристроїв може відрізнятися в залежності від моделі, однак, якщо гаджет оснащений передньою камерою, обов`язково повинен бути перемикач з однієї камери на іншу.
  3. При необхідності включіть підсвічування.
  4. Натисніть кнопку запису. Тепер все, що захоплює об`єктив камери, буде відображатися на дисплеї.
  5. Після закінчення зйомки відредагуйте отриманий файл. У разі якщо на вашому пристрої редагування не передбачено, перенесіть файл на комп`ютер.


Зверніть увагу, дозвіл об`єктивів більшості передніх відеокамер дуже середнє, адже вони спочатку призначалися для відеозв`язку, а не для повноцінної зйомки.

Як зняти себе на фото / відеокамеру з використанням таймера

Якщо у вас є фотоапарат з функцією відеозйомки або відеокамера з таймером, можна скористатися ними:

  1. Використовуйте штатив або будь-яку підставку, щоб встановити камеру, подивіться, що потрапляє в об`єктив, подкорректируйте при необхідності розташування апаратури.
  2. Виставте світло.
  3. Зайдіть в меню камери і виберіть параметр «Таймер». Він часто зображується, як окружність зі стрілочкою.
  4. Встановіть таймер на необхідний вам відрізок часу, наприклад, 10 секунд. За це період ви встигнете зайняти обрану позицію.
  5. Краще зробити пробну зйомку протягом декількох секунд, щоб подивитися, чи вдало вибрані настройки камери, повністю чи ви потрапляєте кадр і усунути при необхідності огріхи.
  6. Після перевірки заново встановіть таймер і приступайте до повноцінної зйомці.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!