» » » Яку купити відеокамеру?

Яку купити відеокамеру?

Яку купити відеокамеру?

Як сказав хтось із великих: «Камера вчить нас тому, як потрібно бачити світ без неї». Крім того, за допомогою відеокамери можна відобразити пам`ятні події, зняти домашнє відео, а, може бути, і почати знімати шедевр кінематографу. Так що якщо перед вами постало питання, яку купити відеокамеру, зверніть увагу на характеристики, зазначені в нашій статті.

Ми вже говорили про вибір відеоапаратури в статті: "Як вибрати відеокамеру?".

Кращі моделі

Тепер розглянемо більш детально конкретні моделі відеокамер, щоб зрозуміти, яку відеокамеру краще купити. На даний момент кращими серед сучасних відеокамер є Samsung SC-HMX10, Сanon HV-10, Sanyo VPC- HD1 / VPC-HD1a, Panasonic HDC-DX1EE-S, JVC GZ-HD7, Sony HDR-UX7E. Всі ці камери дозволяють знімати відео з найкращою якістю (HD), співвідношення ціни і якість цілком прийнятно. Яку з них вибрати - вирішувати вам, все буде залежати від ваших смакових уподобань і деяких нюансів.

типи носіїв



Раніше, замислюючись про те, яку відеокамеру краще купити, вибір був не такий великий. Аналогові відеокамери надавали досить вузький ряд моделей і типів касет, на які записувалося відео.

В наш час, в епоху цифрових технологій, вибір досить широкий:

  1. Касети. Якщо ви звикли в старим-добрим касет, то все ще можливе використання MiniDV. Вони дозволять вам записати якісне відео і звук, але час запису, як правило, дуже обмежена.
  2. DVD-диски. Восьмисантиметрові DVD-диски зручні тим, що після запису їх можна вставити відразу ж в програвач і переглянути на великому екрані. Записувати можна на DVD-R, так звані болванки, де запис можлива тільки один раз. Можливо і використання DVD-RW-дисків з можливістю багаторазового запису. При виборі того чи іншого диска слід враховувати, що не кожен з них сумісний з певним типом DVD-програвача.
  3. Жорсткий диск. Сучасні цифрові відеокамери створюються на основі процесора, і являють собою міні-комп`ютер. У деяких нових моделях існує і жорсткий диск - внутрішня пам`ять відеокамери, на яку відеозапис. Як правило, пам`ять камери досить велика і може вміщати по кілька годин безперервного запису.
  4. Карта пам`яті. Маленькі флеш-карти воістину стали порятунком 21 століття. З їх допомогою можна збільшити обсяг пам`яті телефону, mp3-плеєра, зберігати дані, а тепер можна використовувати і в відеокамерах. Причому формат SD поступово поступається місцем поліпшеному SDHC, який в майбутньому обіцяє нам до 32 ГБ пам`яті.

Два в одному: камера і фотоапарат



Будь-цифровий фотоапарат дозволяє знімати короткі відео, так само як більшість відеокамер дозволяє знімати фото. Але раніше, як правило, якість цих фотографій було дуже низьким і абсолютно не підходило для професійної зйомки. Якщо ви підбираєте собі техніку для роботи, то краще за все, звичайно брати два апарати. Але для аматорської зйомки існують моделі, в яких якість фото на досить високому рівні.

звук

Для якісного запису звуку вам знадобиться зовнішній мікрофон, тому що ніякої вбудований мікрофон не зможе зрівнятися з ним за якістю. Тому при покупці камери обов`язково перевірте, чи є у неї вхід для зовнішнього мікрофона. На жаль, на даний момент навіть дорогі моделі не всі підтримують таку функцію.

освітлення

Подумайте над тим, як часто і в яких умовах ви будете використовувати відеокамеру. Слід враховувати, що у різних моделей чутливість до висвітлення теж сильно відрізняється. Тому при покупці слід перевірити, якщо у вашій камері нічний режим, режим лампи денного світла і інші. А також обов`язково перевірте його якість, адже саме наявність ще не говорить про те, що відео буде дійсно хорошим.

комфорт

І останнє, що варто враховувати, вибираючи, яку купити відеокамеру - це комфорт. Потримайте її в руках, включіть і спробуйте почати знімати. Відчуйте пальцем кожну кнопочку, розберіться небагато в управлінні. Спробуйте камеру на вагу, повертите зап`ястям, щоб краще відчути, чи зручно вам з нею. Якщо камера сидить, як рідна - то поспішаємо вас привітати з вдалою покупкою!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!