» » » Як красиво малювати?

Як красиво малювати?

Як красиво малювати?
Як красиво малювати?

Малювання - дар, який дається далеко не кожному. Але, як казав класик, успіх - це 10 відсотків таланту і 90 відсотків старанності і старання. Тому вважається, що практично будь-яка людина може розвинути в собі художній смак, почуття краси і стилю, освоїти елементарні навички творчості. Щоб дізнатися, як красиво малювати, треба прочитати наші рекомендації і постаратися їх виконати.

Досвід, досвід, і ще раз досвід

Щоб освоїти будь-якої навик, треба постійно приділяти час на це заняття. Психологи стверджують, що механічне вміння людина набуває за 21 повтор. Дізнатися, як навчитися красиво малювати, можна точно так само, малюючи багато разів одні й ті ж начерки. Можна взяти для початку альбом і м`який простий олівець. Поставте перед собою який-небудь предмет з нескладними контурами, і спробуйте зобразити його на папері. Після цього розділіть предмет на кілька світлових зон, обмежтеся світлом, тінню і полутенью. А потім постарайтеся заштрихувати з сильним натиском тінь, з легким півтінь, а світло залиште чистим. А тепер візьміть маленький шматочок паперу і потріть свій малюнок, усі межі зникнуть, і предмет придбає обсяг. Як ви вважаєте, красиво вийшло? Для першого разу дуже красиво!

На наступний день повторіть урок, тільки предмет візьміть інший. І так повторюйте кожен день. В результаті ви придбаєте колосальний досвід в малюванні олівцем. І ваші малюнки будуть красивими!

малюємо всюди

Справжні художники мають фотографічною пам`яттю. Побачивши одного разу щось, вони, через кілька годин, навіть днів, можуть в точності перенести предмет на папір. А художник-початківець повинен носити з собою невеликий блокнот і олівець. Робити олівцеві нариси дуже нескладно, просто треба помітити в навколишньому світі красу, «зловити» момент, коли щось прекрасне народилося в світі. Річка, ліс, гори, проста вулиця, будинки, тварини, - все це може стати предметом ваших малюнків. Головне, не біжіть мимо, ловите свою тему!

інші техніки



Ви дізналися, як красиво малювати олівцем, після можна приступати до акварелі, гуаші, пастелі, і навіть до масляним фарбам. Для цього, звичайно, краще звернутися в художню школу або до художника за приватними уроками. Але якщо такої можливості немає, то можна купити книгу або завантажити в інтернеті майстер-клас з малювання фарбами. Подивіться, як малювати красиво, відео? яке нааходітся внизу нашої теми.

Спочатку намагайтеся повторити все так, як показано в уроках. Потім міняйте тему для малюнків, але дотримуйтесь техніку. Потім освоюйте іншу техніку, але для спрощення збережіть одну з уже пройдених тем. А головне, малюйте постійно, не роблячи великих перерв. Дивіться на картини інших художників, намагайтеся зрозуміти, як зроблені мазки. І просто повторюйте, копіюйте картини. Спочатку це дуже хороший метод навчання.

Не бійтеся порушувати закони

Коли ви вирішили, що побачене гідно вашої кисті, подумайте над цим явищем, що ваше серце відчуває, коли ви дивитеся на предмет, пейзаж, сцену з життя. Намагайтеся при малюванні привнести в малюнок ідею, щоб ваша картина викликала емоції у глядача, почуття. І не бійтеся порушувати загальноприйняті закони майстерності. У малюнку все повинно бути так, як хочете ви, тому що автор і художник має право висловлювати свої думки так, як вважає за потрібне. Краса в загальноприйнятому сенсі не завжди може сказати так, як думаєте саме ви. І тоді ви станете справжнім, самобутнім, досвідченим художником, який бачить світ по-своєму і розповідає про нього абсолютно індивідуальним способом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!