» » » Як зробити електровудку?

Як зробити електровудку?

Як зробити електровудку?

Прилавки магазинів для риболовлі рясніють всілякими пристроями для лову риби. Але і ціни на такі речі, треба сказати, немаленькі. Багатьом приходить в голову ідея зібрати електровудку самостійно. У домашніх умовах це зробити не так-то просто, але можливо. У цій статті ви знайдете поради про те, як зробити електровудку без великих витрат часу і коштів.

Електронний блок електровудки складається з силового перетворювача, в який входять трансформатор, діодний міст і два транзистора з двох конденсаторів. Перетворювач підвищує напругу від 12 до 300В і передає енергію конденсаторів. На виході з конденсаторної батареї потужність струму становить 100Вт. Автогенератор з частотою 25кГц управляє силовими транзисторами перетворювача. Кнопка, яка перебуває на ручці електровудки, подає напругу на генератор, що задає.

Через час, яке залежить від ємності конденсаторів і опору резисторів, відбувається викид електроенергії на вихідні електроди. Струм, який надходить в воду, не повинен бути більше 7-10А. Це забезпечується завдяки обмеженню пропускної здатності тиристора. В результаті роботи тиристорів формується короткий імпульс підвищеної напруги. Його максимальна потужність залежить від обсягів конденсаторів і потужності тиристорів. На частоту імпульсів спрацьовування вудки впливає напруга акумулятора і опір навантаження, яка визначається опором води між електродами.



Процес подачі імпульсів триває до тих пір, поки натиснута кнопка на ручці вудки. Немає нічого кращого, ніж наочний посібник. Подивитися відео, як зробити електровудку, можна в Інтернеті.

Електровудка в першу чергу повинна бути економною. Саме від споживання енергії залежить, скільки безперервної роботи вона зробить. Дана конструкція повинна мати невелику вагу і компактні габарити. Цю проблему дозволить вирішити застосування високочастотних перетворювачів. Для вашої вудки потрібно корпус, який міг би захистити її від попадання вологи, - це необхідно для дотримання техніки безпеки при роботі. Забезпечити цю умову можна за допомогою силіконового герметика. Пристрій повинен бути зручно в роботі і в налаштуванні. Для цього в схему можна додати таймер або датчик заряду акумулятора. При самостійному збиранні такого приладу в якості зразків можна використовувати схеми промислових електровудок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!