» » » Які ігри популярні?

Які ігри популярні?

Які ігри популярні?

Неможливо уявити сучасне проведення часу без комп`ютерних ігор. Діти і дорослі вибирають найбільш сподобалися жанри. Популярність ігор формується під впливом різних факторів, починаючи від головного - пошукових запитів, закінчуючи згадками в пресі, соціальних медіа та продажів офіційних копій.



Які популярні ігри зараз входять в ТОП - 10 Рунета? Якщо розглядати по жанрам, то найбільш популярним є і буде ММОРПГ, або масова розрахована на багато користувачів ролева онлайн - гра.

лідери

  • На першому місці за кількістю пошукових запитів і в світі, і в Рунеті, знаходиться World of Tanks. Понад три мільйони запитів, і більше двохсот згадок в пресі, і ще більше в соціальних медіа. Немає сумніву тепер в тому, яка найпопулярніша онлайн - гра. Ця гра вимагає наявність аналітичного розуму і формування своєї стратегії. Азарт такої поведінки в грі і робить її такою популярною.
  • Друге місце займає Borderlands 2. За кількістю запитів і згадок вона поступається World of Tanks, але випереджає багато інших ігор. Альтернативне майбутнє і багатий функціонал дій і карт також сприяють популярності у геймерів.
  • На третьому місці World of Warcraft, культова гра всього світу, яка не втрачає актуальності. Розробники підігріли інтерес до проекту, випустивши недавно доповнення до WoW - The Old Republic. Хоча це показує, які ігри, популярні в усьому світі все ж таки не «дотягують» до лідерів Рунета, тому що у більшості вітчизняних ігроманів інші смаки.
  • Далі йдуть Assassins Creed 3, Far Cry 3, Black Ops 2 - лідер онлайн - продажів за кількістю попередніх замовлень на гру. Також часто згадували в пошукових системах і ЗМІ Crysis 3, вихід якого чекають багато шанувальників жанру.
  • Популярні в усьому світі гри Halo 4 і Forza: Horizon користуються у завсідників Рунета куди меншою популярністю через те, що ігри не призначені для ПК, а виходять на консолі Xbox 360.

Характеристика популярності гри

  • Новизна ідеї дуже приваблює нових гравців. Але мало студій готові ризикувати і запускати проект, який може не окупитися і принести збитки. Тому зазвичай розробники йдуть по вже відомому шляху франшизи і запускають просто чергову серію вже успішного, перевіреного часом і полюбився геймерам, проекту.
  • Саме консерватизм відлякує багатьох гравців від уже звичних ігор, і змушує шукати більш свіжі ідеї, реалізовані молодими конструкторами ігор. Так що інновації, в тій чи іншій мірі, тільки збільшують популярність проекту.
  • Але більшість студій йдуть по шляху комбінування обох методів. Певна ідея, це може бути або новий вид карти або характеристика персонажів, або змінена фізика гри, дає новизну. Це, в свою чергу, залучає нових геймерів. А після, лише виходять оновлені версії цього «хіта».
  • Але, звичайно, популярність тієї чи іншої гри залежить від її цільової аудиторії. Якщо певний проект уже полюбився фанатам, то вони будуть грати тільки в цю гру, з нетерпінням чекати продовження серії і не «скаржитися» на відсутність нових елементів геймплея.
  • Звичайно, найбільш популярні зараз ММО гри, тому що вони безкоштовні. Але, якщо розглянути рейтинг платних ігор, то найбільш популярним жанром є шутери. А яка найпопулярніша гра в цьому жанрі, так це Crysis і Call of Duty. Далі за популярністю йдуть екшн гри, такі як Assassins Creed, GTA.
  • Незважаючи на те, що визначають «играбельность» такі елементи, як крафтінг і свобода вибору дій персонажа, багато студій просто покращують якість графіки. Це знижує ризик фінансового провалу проекту, з призначеної для користувача точки зору робить гру нудніше, а саме видовищність і азарт проходження залучають гравців.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!