» » » Як виграти в шашки?

Як виграти в шашки?

Як виграти в шашки?

Шашки - це інтелектуальна гра, в якій використовується ігрова дошка та шашки. Це дуже цікава і цікава гра, вона розвиває логіку. Багато вміють грати в шашки і думають, що вміють це робити добре. Можливо це так. Але щоб грати добре, потрібно не просто знати правила.

Так, для перемоги потрібно обов`язково знати правила. Але щоб вигравати постійно, потрібні чималі навички, хитрості і велика практика.



Пропонуємо вам кілька порад про те, як виграти в шашки.

  • Для початку, як би смішно це не звучало, потрібно перестати вперто хотіти виграти. Здавалося б, це дурне заяву, так як кінцева мета гри - перемога. Але, тим не менш, сильний акцент на перемогу може коштувати програшу, так як при концентрації на перемогу мимоволі з`являється неуважність, а це неприпустимо в цій грі.
  • Трохи абсурдно, але кожен знає, що для того, щоб вміти вигравати, треба вміти і програвати. Перш ніж виграти, потрібно партій сто програти. Не потрібно записувати, скільки ви разів програли, ви самі відчуєте, коли переступите це рису. Але програвати треба не просто так, а з цінним досвідом для майбутнього і знаннями про те, як перемогти в шашки

Корисні поради

Як швидко виграти в шашки, знають найдосвідченіші гравці. А ось початківцям і більш недосвідченим не слід поспішати. Адже поспіх - головний ворог перемоги в шашках.

  • В процесі гри у вас повинна бути мета: дійти якомога швидко в дамки і не дозволити цього зробити своєму противнику. Адже дамка - це дуже потужна фігура в шашках. Сила її полягає в тому, що вона може рухатися в будь-якому напрямку (не ламаючи лінію, звичайно) і «з`їдати» супротивників на різних відстанях. Коли з`являється дамка, якраз і починається «розпал» гри.
  • Потрібно намагатися добитися того, щоб власних шашок залишалося більше, ніж шашок супротивника. Звичайно ж, це дасть вам більше шансів і можливостей для перемоги.
  • Намагайтеся займати своїми шашками центральні клітинки поля. Тому що шашка, яка стоїть «біля борту», володіє меншою силою, ніж шашка, яка стоїть в центрі.
  • Продумуйте свої дії наперед. Чим глибше ваші міркування, ніж у вас більше шансів обіграти противника.
  • Гравці в шашки, напевно, чули, що в початковій позиції може бути 7 ходів. Але це не так. Чи не програють перші два ходи білими 1.c3-b4 і 1.c3-d4. Це мало хто знає. Так що запам`ятайте ці комбінації, щоб знати, як перемогти в шашки.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!