» » » Як виграти в шахи?

Як виграти в шахи?

Як виграти в шахи?

Шахи - це не просто відома гра інтелектуалів, а й досить азартна гра, що поєднує в собі логічне мислення, здатність проаналізувати ситуацію і передбачати кілька варіантів її вирішення. Граючи в шахи, ми не просто даємо своєму мозку попрацювати на всі 100%, але, і зменшуємо ризик розвитку склерозу в старшому віці. Завзяті гравці постійно беруть участь в змаганнях, тим самим опрацьовують і розробляють стратегії, які дозволяють перемогти будь-якого суперника. Той гравець сильніше, у якого в будь-якій ситуації в грі є відповідь на питання, як виграти в шахи навіть в дуже складному турнірі. Стратегій безліч і кожен використовує їх за своєю схемою. 

Ясна річ, що досвід приходить з роками, і не всі шахісти з радістю поділяться секретами своєї блискучої гри, але для початківців шахістів все, же ми підготували добірку деяких основних стратегій, як швидко виграти в шахи. Якщо їх освоїти, можливо, ваші результати гри покращаться, але ще раз підкреслимо, що необхідно постійно тренуватися, причому з різними суперниками для того, щоб стати професіоналом своєї справи.

Інструкція, як перемогти в шахах:

  • Стратегія захищеної прохідного пішака - полягає в тому, що ви свідомо можете виставити різноманітні фігури на своїй половині дошки таким чином, щоб зробити їх виграшними. Так, якщо використовувати метод захищеної прохідного пішака, можна відкрити свободу дій для свого короля і захистити пішака від впливу фігур суперника.
  • Стратегія підриву - полягає в тому, щоб використовувати пішаки в протистоянні атаці короля суперника шляхом розмішування однієї або декількох з них з метою послабити силу противника. Простіше кажучи, ви піддаєтеся в деяких випадках, відкриваючи тим самим доступ до цікавлять фігурам ворога.
  • Стратегія патового притулку - застосовується, коли на ігровому полі вже залишилося мало фігур. Ваші дії полягають в тому, щоб захистити свого короля від противника за допомогою пішаків.
  • Стратегія полупат - полягає в тому, що ви встановлюєте свого короля на край або в кутову частину ігрової дошки - в положення «полупата». Гру в цьому випадку ведемо пішаками, але запам`ятайте такий урок - ніколи не позбавляйте свого короля рухливості, в іншому випадку, можна програти гру.
  • Стратегія додаткових темпів - полягає в тому, що ви купуєте резервні ходи, які можуть привести до виграшу. Так, якщо використовувати додаткові ходи пішаками, можливо провести відволікаючу атаку королем, якого направляють на ворожий королівський фланг.
  • Мат конем і пішаком - цей варіант можливий у разі, коли ворожий король нерухомий, так як знаходиться в кутку дошки. Тоді можна спробувати поставити мат за допомогою одного коня і пішака.

Жартівливі способи, щоб виграти в шахи



Ну, а тепер, деякі способи, які, хоч і не допоможуть вам стати чемпіоном в грі, але значно піднімуть настрій.

  • Підбадьорюйте свої фігури тихим шепотом.
  • При кожному шаху необхідно виконати танець веселого кенгуру, після чого діловито поправити краватку і як ні в чому не бувало, знову сісти за стіл, запитавши: ну що там у нас?
  • Кожен раз, коли робите хід конем, вимовляєте: "Тигидим-тигидим-тигидим-опа!"
  • Прихопіть з собою фото Каспарова і питайте у нього рада перед кожним кроком.
  • Перед тим як ходити, постійте на голові, пояснюючи це тим, що коли відбувається приплив крові до голови, ви краще думаєте.

Для того щоб домогтися успіху в шахах, слід не просто регулярно тренуватися, але і любити цю гру. Людина, по-справжньому захоплений чимось, приречений на успіх.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!