» » » Як зшити сумку?

Як зшити сумку?

Як зшити сумку?

Ви не хочете купувати сумки, які носить все місто, а на дорогі дизайнерські модель немає коштів? Не варто впадати у відчай. У цій статті ми розповімо про те, як зшити сумку своїми руками, отримавши в результаті ексклюзивний варіант. До того ж, на сумку ручної роботи піде матеріалів на меншу суму. Але ось готовий варіант такого виробу цілком можливо продати за пристойну суму. Або ж вона може стати прекрасним подарунком для подруги чи сестри. Не кажучи вже про те, щоб зшити модель, що ідеально підходить, до якого-небудь вашого наряду.

Як самій зшити сумку

В першу чергу, потрібно вибрати дизайн майбутнього виробу. Його можна намалювати самої, якщо не дозволяє фантазія, знайти в Інтернеті. Важливо відразу продумати всі дрібниці. Визначитися не тільки з матеріалом, а й з усіма бажаними аксесуарами. Все це необхідно закупити заздалегідь. Шити сумку можна з шматків різних тканин, наприклад, зі шкіри, плащової тканини, джинси і тому подібних. Легкі і тонкі матеріали ідеально підійдуть для обробки і декору. З них можна виконати різні квіти, банти і інші візерунки.

Сумка повинна бути міцним виробом. Тому при її пошитті необхідно використовувати тільки міцні нитки: капронові, нейлонові і шовкові. Щоб виріб був здатне витримати різні навантаження і прослужити довго, важливо прострочити шви кілька разів.

Створюючи свій неповторний дизайн, можна зробити декоративні елементи самостійно або купити їх:

  • шнурки;
  • стрічки;
  • стрази;
  • паєтки;
  • бісер;
  • готова вишивка;
  • мереживо;
  • бахрома;
  • стеклярус.

Прикрашати сумку потрібно, виходячи з її майбутнього призначення і того, з чим ви плануєте її носити.

Як ручки можна використовувати готові спеціальні ремені, кільця, ланцюги або зшити їх самостійно.

Ось і все, щодо основних рекомендацій про те, як зшити сумку, викрійки для якої ви можете придумати самі або ж знайти в Інтернеті, які найбільше підходять. Також для цього можна використовувати старі, що прийшли в непридатність аксесуари цього типу. Їх необхідно розпороти на окремі деталі і просто обвести або пропорційно змінити розміри.

Як зшити з джинсів сумку

Для любителів спортивного стилю і джинсового одягу ідеально підійде сумка з цього матеріалу. Вона буде дуже міцною, витримає практично будь-яку вагу і довго прослужить. Часом складно знайти в магазинах те, що потрібно. Тоді можна реалізувати свої ідеї, використовуючи старі джинси. Це не лише дасть змогу розв`язати проблему вибору, а й допоможе розкрити ваш індивідуальний стиль оточуючим.



Для отримання особливого ефекту, можна використовувати джинсові матеріали різних кольорів. Різні прикраси також будуть до речі.

Беремо старі джинси і розпорювали середній і кроковий шви. Далі визначаємося з розмірами. Роблячи невеликий варіант, необхідно обрізати обидві штанини. А для створення об`ємної сумки доведеться трохи перекроїти, наявний у нас матеріал.

Глибину регулюйте при відрізанні штанин. Середній варіант вийде, якщо захопити кишені. Вивертаємо отриманий елемент навиворіт. Наживляємо і прошиває шов на машинці пару раз. Вийшло дно майбутньої сумки. З лицьового боку отриманий шов можна відстрочити для краси. Є інший варіант, дно можна вирізати у вигляді овального або квадратного елемента і вшити в відрізану деталь.

Щоб зробити велику сумку, потрібно джинси розкласти на столі. Відрізавши все зайве з країв, зробити їх рівними. Решта розпоротий штанини зшиваємо між собою так, щоб вийшло щось на кшталт довгої спідниці. Щоб сумка опинилася об`ємної, необхідно із залишків штанин, зробити окремі деталі боковин і дна. Лицьова і задня стінки будуть виконані з «шорт», що залишилися після відрізання. Ширину визначаємо за бажанням і можливостям наявного матеріалу. Наживляємо всі деталі так, щоб шви були на лицьовій стороні. Після чого робимо бахрому, разлохматіть їх.



Щоб зробити ручки, необхідно вирізати смужки із залишків джинсів або ж з іншої дуже щільної тканини. Ширина повинна бути не менше 7 см. Складаємо їх втричі, разлохмачівая вільний край. Прошиваємо майбутні ручки по всій довжині і пристрочують їх до сумки.

Якщо є потертості, то це не страшно. Елементи декору все ідеально приховають. Прикрашаємо отриманий аксесуар аплікаціями, бахромою і всім, чим побажаєте. Міцна і стильна сумка зі старих джинсів готова.

Як зшити сумку зі шкіри

Модні клатчі та місткі шкіряні сумки ви можете зшити як зі старих речей, так і з відрізу нового матеріалу, після чого декорувати їх за власним дизайном.

Наведемо вам необхідні рекомендації з пошиття таких виробів. Вам залишиться тільки визначитися з моделлю.

Щоб пошити сумку з шкіряної тканини знадобиться наступне:

  • шкіра (натуральна або штучна);
  • тканину для підкладали;
  • лінійка;
  • ніж;
  • голки для шиття шкіряних тканин;
  • моментальний клей;
  • молоток з гумовою насадкою;
  • шпильки для скріплення.

Вирізаємо зі шкіри підкладкового матеріалу по дві однакові деталі вашої майбутньої сумки. Далі проклеюємо і прошиває виріб з боків і знизу з виворітного боку. Потім вивертаємо і, розправивши шви, простукуємо їх молотком. Зшитий подклад приклеюємо в місцях швів до сумки і прошиває шви. Після цього вивертаємо його в заздалегідь не прострочений отвір і зашиваємо його.

Для ручок необхідно заготовити 4 однакових шкіряних смуги. Прошиваємо їх по дві, попередньо проклеївши. Після чого розпорювали невеликі отвори між сумкою і підкладів. Вставляємо в них ручки і прострочуємо. Для додання елементам сумки жорсткості можна склеювати декілька шарів шкіри один з одним.

Як зшити рюкзак

Зі старих джинсів можна зшити не тільки хорошу сумку. Ви маєте можливість порадувати свою дитину ексклюзивним рюкзаком вашого власного пошиття і дизайну. Адже подарунки для рідних і улюблених, це завжди приємно. Джинса ніколи не виходить з моди і до того ж вона дуже міцна. А це головне, що потрібно школяру, щоб носити підручники кожен день.

Отже, для того щоб зробити рюкзак, краще використовувати пару джинсів різного забарвлення. Так вийде цікавіше і оригінальніше.

Для отримання викрійки необхідно розпороти старий непотрібний рюкзак і обвести його окремі деталі. Якщо шви колишніх джинсів перетинатимуть їх, то так навіть цікавіше. Викрийте так, щоб накладними кишенями можна було користуватися і в варіанті майбутнього рюкзака.

Обвівши деталі, необхідно набавити пару сантиметрів на шви і підшивку. Після чого вирізаємо їх. Якщо ви плануєте нанесення аплікацій, декору і додаткових кишень, то їх краще пришити, поки рюкзак не Сострочіть. Поле цього Наживляємо деталі. Потім прострочуємо, неодмінно, кілька разів кожен шов, щоб рюкзак не розповзся через пару днів в самий невідповідний момент.

Підкладковий матеріал необхідно використовувати щільний. Кроїмо його згідно тих же елементів. Сострачіваем і вшивають. Рюкзак, подібного якому немає ні у одного з однокласників вашої дитини, готовий.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!