» » » Як пришити шеврони поліції?

Як пришити шеврони поліції?

Як пришити шеврони поліції?

Для нинішніх і майбутніх співробітників поліції необхідна інформація про те, які використовують шеврони на форму і як правильно пришити подібні нашивки. Виявляється, зробити це не так просто. Необхідно суворо дотримуватися правил, прийняті наказом Міністерства Внутрішніх Справ РФ від 26 липня 2013 року № 575 м Москва, в яких згадується, що шеврони повинні бути на літній і на зимовій формі, також вони присутні на сорочці з довгим і коротким рукавом і розташовуються в чітко визначеному місці.

Нашивки на поліцейську сорочку

шеврониНа поліцейську чоловічу сорочку або жіночу блузку шеврони пришиваються на правий і лівий рукав. Перший показує відношення до підрозділу, другий - загальний. Якщо тканина білого кольору, то і фон нашивки буде такого ж кольору, для блакитний одягу призначений відповідний фон. Щоб правильно пришити шеврони поліції на сорочку, необхідно відступити 8 см від плечового шва.

Крім нарукавних знаків, співробітники ГИБДД мають позначення на лівій нагрудній кишені, а особи, що несуть зовнішню службу, ще й бейдж з правого боку.

Нарукавні шеврони на форму



Не тільки на сорочках є розташовані на рукавах нашивки, а й на кітелі, жакеті та інших предметах форми. Якщо колір одягу сталевий, то і знак буде на такому ж тлі. На камуфляжній формі шеврон буде маскувального кольору з яскравим, однотонним зображенням. шеврониУ курсантів є темно-сині нашивки, а на відстані 1 см від лівого знака розташований прямокутник червоного кольору із золотими смужками. Кількість смужок одно році навчання.

Нарукавні шеврони для форми мають розміри 12Х7,5 см і пришиваються за тими ж правилами, що і на сорочку. Варто звернути увагу на строго вертикальне розташування нашивки, крім цього, вона не повинна стягувати тканину і виглядати недбалої.

нагрудні знаки



Крім нарукавних позначень форма поліцейського відрізняється наявністю яскравих нашивок на лівій стороні грудей. До них відносяться: загальний нагрудний знак співробітника поліції, нагрудний знак співробітника ДПС, нагрудний шеврон співробітника ППС, знак дільничного поліції.

Розглянемо, як пришивати шеврони на різну поліцейську форму:

  • На літніх, демісезонних, зимових куртках, вологостійких плащах, сигнальних куртках і жилетах шеврони кріпляться до лівого нагрудній шевроникишені за допомогою шпильки;
  • На кітель, виготовлений з вовни, знак приколюється шпилькою на лівій стороні грудей нижче на 1 см орденів і медалей або на їх місце;
  • На вовняних куртках, плащах, пальто нашивки розташовуються на 8 см нижче лацкана;
  • На куртці або пальто з овчини шеврони знаходяться з лівого боку грудей нижче слова «Поліція» на 4 см.

Нашивка «Поліція» - важливий елемент поліцейського обмундирування. Вона являє собою прямокутну смужку довжиною 11 см і шириною 3 см. Окантовка виконана червоним кольором, фон синій. У різних підрозділів напис, розмір і колір можуть відрізнятися, але пришиваються все одно в одне місце - з лівого боку грудей, на 1 см вище верхнього шва кишені.

Будуть корисні також знання, як пришити шеврони поліції на спині, адже позначення є і там. Тут немає нічого складного - напис фіксується на 1 см вище червоної горизонтальної лінії. Головне тільки простежити за тим, щоб шеврон був паралельний смужці і не стягував тканину. Будь-яка нашивка повинна виконуватися нитками, відповідними за кольором, з використанням маленьких, частих стібків зі швом всередині. Краще під час роботи зафіксувати деталь шпилькою для запобігання зсуву і нерівного пришивання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!