» » » Як пришити погони?

Як пришити погони?

Як пришити погони?
Як пришити погони?

Людина у формі завжди повинен мати бездоганний вигляд, тому вкрай важливо стежити за тим, як будуть пришиті шеврони, погони та інші знаки відмінності, так як по них можна судити про акуратність військового або поліцейського. Через це багатьох службовців цікавить, як правильно пришити погони.

Які інструменти потрібні для пришивання погон

Щоб пришити ці відзнаки знадобляться:

  • лінійка;
  • голка з нитками відповідного кольору;
  • ножиці і наперсток.
  • У деяких випадках знадобляться також пасатижі або пінцет.


Сам погон дуже твердий, тому проткнути його голкою досить непросто. Щоб не пошкодити нігті краще надягти наперсток.погони



Пасатижі і пінцет можуть знадобитися для протягування голки через отвір. Зазвичай така необхідність може виникнути, якщо пришивати дуже щільний погон до кітелю або пальто.

Хід роботи

  1. На самому початку роботи необхідно підготувати сам погон, тобто, закріпити на ньому зірочки і лички, а також інші відмітні знаки. Це робиться заздалегідь, так як після пришивання підстави погона зробити це буде набагато важче або зовсім неможливо.
  2. Далі прикладаємо погон до відведеного для нього місця так, щоб рівна погонийого сторона (віддалена від гудзики) йшла паралельно шву, який з`єднує рукав з плечем кітеля. Що до верхнього краю погона, то він повинен розташуватися рівно на один сантиметр вище, ніж шов, що йде уздовж плеча (тут і стане в нагоді лінійка).
  3. Перш ніж намертво пришити погони як на сорочку, так і на кітель, краще закріпити їх контрастними нитками в трьох точках (наприклад, білого кольору, їх потім потрібно буде видалити). Це необхідно для того, щоб в процесі остаточного закріплення погона, він не зміщувався, а його кріплення було міцним і рівним. Найкраще закріпити його близько рукавного шва по кутах і з протилежного боку.
  4. Після того як погон буде закріплений, його можна остаточно і міцно погонипришивати. Нагадаємо, що потрібно взяти для цього нитки, які підходять за кольором. Спочатку нитка за допомогою вузлика закріплюється з вивороту кітеля (сорочки), голка протягується крізь «плече» одягу і через сам погон. Зручніше починати робити стібки з боку рукава. Стежки слід накладати не хаотично, а по периметру погона, дублюючи вже наявний шов. Необхідно робити стібки такої величини, щоб вони були мінімально помітними на поверхні погона, тоді навіть не дуже підходяща за кольором нитка буде не видна.
  5. Коли погон пришитий по всьому периметру, необхідно акуратно видалити контрастні нитки, які закріплювали відмітний знак для зручності. Точно так же, як пришитий перший погон, пришивається і другий.

Пришивання погона на сорочку

Відмітні знаки нашиваються не тільки до кітелю, але і до сорочки. Принципово ці два процеси нічим не відрізняються і виконуються по одній схемі, яка наведена вище. Зауважимо тільки, що до сорочці пришивати відмітні знаки трохи легше, тому що тканина її тонка і, на відміну від кітеля, не має підкладки, тому проколювати голкою її простіше.

Якщо опис процесу не зовсім зрозуміло, можна подивитися відео на цій сторінці, як пришити погони, на якому наочно і докладно описується весь хід виконання цього процесу. Перш ніж пришивати погони, потрібно запастися терпінням, адже це процес нелегкий і з першого разу може вийти не дуже добре. Можливо, навіть буде потрібно кілька разів відпороти і перешити погони заново.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!