» » » Як зв'язати майку?

Як зв'язати майку?

Як зв`язати майку?

Ніжні, ажурні, повітряні в`язані маєчки - чудовий варіант для спекотного літа. Крім того, що майки ручної роботи надзвичайно красиві, вони ще й зручні: сітка з тонкої натуральної пряжі дозволяє тілу «дихати», та й сидить майка ідеально, тому що пов`язана з вашій фігурі.

На книжкових полицях магазинів і в Інтернеті величезна кількість посібників та майстер-класів, які підкажуть, як зв`язати майку. І якщо ви хочете підкреслити свою особливу індивідуальність, то запасіться терпінням і старанністю.



Перш за все, потрібно визначитися, чим ви хочете зв`язати майку (гачком або спицями). Для тонкої пряжі візьміть гачок № 3 або спиці № 2. При виборі пряжі враховуйте фасон майки: проста гладь гачком хороша як з однотонної пряжі, так і з пряжі меланж, а майки, в`язані спицями, найкраще виглядають з пряжі меланж.

Крок за кроком

  • Новачкам простіше буде зв`язати майку спицями на бретельках простий гладдю. Бретельки вив`язуються окремо, а потім пришиваються. Передня частина прикрашається в`язаними квітами, візерунками чи розшивається бісером і паєтками.
  • Виберіть схему, в якій щільність в`язання буде невеликий, тоді маєчка буде виглядати по-літньому легко.
  • Зробіть необхідні вимірювання, розрахуйте кількість петель (в схемах є розрахунки) і починайте в`язати майку від низу до верху, додаючи в кожному 8 ряду по одній петельці справа і зліва. Поступово до грудей ваше виріб буде розширюватися. Аналогічним способом пров`яжіть передню частину, збільшуючи виріз горловини.
  • Дійшовши до пройм, «закрийте» потрібну кількість петель. Відрахуйте від пройм 12-15 см., Оформите плечові скоси і горловину.
  • Вивяжіте бретельки.
  • Передню і задню частину з`єднайте стик до стику і акуратно зшийте. Шов повинен бути непомітний, але міцний. Бретельки пришиваються аналогічним способом, а шви можна задекорувати в`язаними ажурними квіточками.
  • Готову майку потрібно пропрасувати з вивороту через вологу бавовняну тканину або марлю в три складання.

Просте філе гачком



Майки, зв`язані гачком, схеми яких здаються складними, насправді прості. В`яжуться вони дуже швидко: по колу або двома полотнами. В`язання гачком нагадує ліплення з пластиліну - можна нескінченно фантазувати, а якщо буде помилка - її легко виправити.

Покроковий опис:

  • Вся майка в`яжеться сіткою-філе: 1 стовпчик з накидом + 1 повітряна петля - 3 ряди, а 4-ий ряд стовпчик з накидом. Починаємо зверху, з плеча вкруговую в`яжемо горловину-лямку. Розраховуємо розмір горловини і в`яжемо ланцюжок з парного кількості повітряних петель, замикаючи її в кільце. Вив`язувати потрібну ширину, закріплюємо нитку вузликом і обрізаємо її.
  • Вив`язувати лінію грудей. Від центру горловини відміряє 2/3, закріплюємо нитку і починаємо в`язати передню частину за тією ж схемою, повертаючи в`язання. Таким же способом в`яжемо спинку. Повертаючи в`язання, в`яжемо спинку і передню частину до рівня грудей і робимо першу примірку: сума ширини спинки і переду повинна бути дорівнює обхвату грудей. Спинку і передню частину з`єднуємо в останньому ряду і в`яжемо вгору з`єднувальний бічний шов.
  • Вив`язувати лінію талії і низ майки. Продовжуємо в`язати майку по колу, не забуваючи оформляти бічний шов і центральну лінію. Вив`язати потрібну довжину, обрізаємо нитку. Проста в`язана майка, схема якої складається всього з двох видів стовпчиків, практично готова.
  • Наводимо в порядок кути вироби: вони повинні бути рівними, тому прикріплюємо ниточку до центрального стовпчика передньої частини або спинки і починаємо заповнювати куточки. В`яжемо стовпчики з двома накидами або з трьома повітряними петлями, в залежності від ваших недовязок. В`яжемо кілька рядів, повертаючи в`язання.
  • Пройми і горловину обв`яжіть піко з трьох повітряних петель над кожним стовпчиком, а низ обробіть будь-оздоблювальної обв`язкою.
  • Отгладьте готову майку з вивороту через вологу бавовняну тканину або марлю в три складання.

Тепер ви знаєте, як зв`язати майку гачком. В цьому дійсно немає нічого складного.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!