» » » У яких країнах смертна кара?

У яких країнах смертна кара?

Останній раз смертна кара застосовувалася в Росії в 1996 році, після чого ввели мораторій на такий вид покарання, і Російська Федерація була запрошена до Ради Європи, як країна скасувала смертну кару. Про те, наскільки конструктивно таке рішення, багато сперечалися і продовжують сперечатися до сих пір. Прихильники смертної кари посилаються на досвід тих країн, де до сих пір є смертна кара.

У яких країнах смертна кара є

Смертна кара як міра покарання застосовується сьогодні в 38 штатах США, в колишніх союзних республіках і соціалістичних країнах, у всьому арабському світі, а також в ряді африканських та середньоазіатських держав.

Які злочини караються стратою?

За злочини, які загрожують безпеці держави, в 21 країнах світу введена смертна кара. Країни Сходу практикують наказаніет стратою перелюбників, гвалтівників, гомосексуалістів. У 13 державах (в їх числі Японія, США, Єгипет, Індонезія) смертна кара введена за терористичні злочини, пов`язані з викраденням літаків, взяттям заложжніков. А ось в Китаї смертна кара застосовується аж за п`ятнадцять видів злочинів. До вищої міри засуджуються, наприклад, власники публічних будинків, чиновники-корупціонери. дисиденти.

Повсякденною є смертна кара і в таких країнах, як Афганістан і Іран. І в Іраку до наших днів практикується смертна кара. Згадаймо хоча б, як порівняно недавно, в 2006 році, були повішені Саддам Хусейн і його найближчі соратники. У Саудівській Аравії ще гірше, там до наших днів дійшов такий примітивний вид страти, як відсікання голови.

Види страти

Найпоширеніший на сьогоднішній день вид страти - це розстріл. До речі, цей метод позбавлення життя пріменятется і в Білорусії, яка є в даний час едіінственним державою Європи, в якому є смертна кара. В Японії, Млайзіі, Сінгапурі популярна страта через повішення. У Південно-Східній Азії, наприклад, до неї засуджуються і за такі злочини, як зберігання наркотиків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!