» » » Як можуть зламати сторінку в "однокласниках"?

Як можуть зламати сторінку в "однокласниках"?

Як можуть зламати сторінку в

Сьогодні поговоримо про методи злому сторінок в соціальних мережах. Ну а мова саме піде про ресурс Одноклассники.ру. Отже:

Як можуть зламати сторінку в Одноклассниках?



Існує маса способів розкриття вашої сторінки. Але про все по порядку:

  • Найбільш поширеним способом злому соціальних сторінок в нашій дійсності є фішингові сайти. Що це таке? Перш за все потрібно сказати, що з подібними методами злому практично неможливо боротися. "Фішинг" (англ. Fishing) - ловля риби. Шахрай в прямому сенсі цього слова "ловить" особисті дані користувача, такі як пароль, логін і інші атрибути, які дозволять потрапити на його сторінку. Причому найцікавіше в тому, що в хід йде простий обман без використання будь-яких вірусних або троянських програм. Шахрайська схема проста: - ви потрапляєте на фішингових сайтів, на якому спливає повідомлення про злом вашої странічкі- - ви натискаєте на повідомлення і потрапляєте на сторінку дуже схожу на ваш профіль в Одноклассніках- - там вас просять ввести свої логін і пароль для входу на особисту сторінку- - після введення даних, ваша сторінка потрапляє в руки зловмисників, так як ці дані пішли до них, а не на сайт.
  • Троянська програма - ще один найбільш відомий спосіб зламати сторінку в соціальній мережі. Троян є вірус, який якимось чином потрапляє в комп`ютер жертви. На сьогоднішній день, багато хакерів використовують такий троян, як SpyeEye. Власне, через його ефективності, ціна на подібний вірус коливається в межах від однієї до кількох тисяч доларів, що недоступно багатьом. Саме тому вважається, що троянські програми використовуються в глобальних масштабах і великими зловмисниками, щоб зламати вашу сторінку в однокласниках і на інших соціальних ресурсах.
  • Злом Брут - це дуже проста автоматизована процедура. Однак вона не працює на складних паролі, де використовуються нижні підкреслення, великі літери, слова не є літературними і кількість символів в паролі перевищує сім знаків. Брутфорсер - це програма, яка методами перебирання всіх відомих значень підбирає всі можливі варіанти пароля і логіна. До слова, пароль з 5 символів потрібно близько 48 годин роботи. Саме тому до подібного способу шахраї вдаються вкрай рідко.
  • Злом через "секретне питання" також можна використовувати без застосування будь-яких вірусних або спеціалізованих програм. В чому суть? На більшості ресурсів, як і на Одноклассниках, секретні питання стандартизовані і мають одні і ті ж формулювання. Відповідно, будь-який зловмисник, який бажає отримати доступ до вашої інформації може легко підібрати відповідь на це питання за допомогою того ж інтернету. Досить пошукати інформацію про вас в будь-якому придатному пошуковику і відповідь на секретне питання буде знайдено. Саме тому даний метод захисту особистих даних є дуже ненадійним.


Основна ідея цієї статті полягає в тому, що наші персональні дані захищені слабо, навіть на таких серйозних ресурсах, як Одноклассники.ру. Тому, найкращий захист цих даних - це ваше відповідальне ставлення до своїх паролів і логінів і банальна установка антивірусних програм. Кілька простих правил допоможуть вам захистити свою сторінку. Наприклад:

  • Створюйте складний пароль, який буде містити різні символи, цифри, великі літери;
  • Не реагуйте на різного роду провокації про злом вашої сторінки на сторонніх сайтах (діалогові вікна) - це обман в ста відсотках випадків;
  • Подбайте про встановлення хорошою антивірусної програми і не забувайте оновлювати бази вірусів.

Втім, ось посилання, за якими ви знайдете пару трійку слушних порад про зломи в соціальних мережах і про те, як можуть зламати сторінку в Одноклассниках. Будь ласка:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!