Хто такі індиго?

Хто такі індиго?

Феномен дітей індиго давно хвилює світову спільноту. Їм присвячена маса книг, телепередач і фільмів, але до кінця зрозуміти, хто такі індиго, до сих пір не вдалося нікому. І до цього дня вчені не можуть прийти до єдиного висновку - хто такі діти індиго, чи варто виділяти їх в окрему категорію або ж це просто психічне захворювання?

походження терміна

Вперше питанням про те, хто такі люди індиго, задалася Ненсі Енн Тепп. У своїй книзі «Розуміння твоєму житті за допомогою кольору», яка вийшла в 1982 році, вона розповідає про особливі людях, колір аури яких яскраво-блакитного кольору - кольору індиго. Ненсі Енн Тепп є знаменитим екстрасенсом, що спеціалізуються на визначенні аури людини і тому, як вона вплине на його подальше життя.



Діти індиго, хто вони? За твердженням автора, 70% дітей до 10 років в наш час є «індиго». З віком деякі з них втрачають свої здібності, а тому серед підлітків від 15 до 25 дітей індиго всього 40%.



Пізніше дана тема отримала розвиток в книзі інших авторів, зокрема Лі Керрола і Джен Тоубер, які успішно випустили свою книгу «Діти Індиго: нові діти прибутку». За твердженням самих авторів, діти індиго є носіями енергії ангелів, і в своїй книзі вони називають їх Крайон.

Відмінні риси дітей індиго

Люди індиго: хто вони? Зрозуміти, що перед вами «індиго», можна по ряду наступних особливостей:

  1. Закритість. Діти індиго, як правило, не люблять спілкуватися з іншими людьми, важко знаходять спільну мову, часто замикаються в собі і поводяться асоциально.
  2. Самовпевненість. Усвідомлюючи свою перевагу над іншими, такі діти не визнають жодних авторитетів і досить складно підкоряються будь-кому.
  3. Високий рівень IQ і творчих здібностей. Як відомо, за творчість відповідає права півкуля, а за інтелект - ліве. Як правило, у звичайних людей розвинена якась одна частка мозку. Але діти індиго, як представники нового покоління, в рівній мірі розумні і талановиті.
  4. Тяга до знань. Представники дітей індиго не люблять слухати довгу і нудну теорію, їм все хочеться спробувати на собі, дізнатися, як це, і користуються вони тільки тими знаннями, які особисто перевірили на практиці. Досить часто сфера інтересів дитини з аурою синього кольору лежить в далеких один від одного областях наукового знання.
  5. Активність. У дитинстві таку дитину просто неможливо посадити, йому весь час треба чимось займатися або кудись бігти, він не може постояти на місці і хвилинки. Крім цього, вони вимагають багато уваги і ображаються, коли їх не помічають.
  6. Імпульсивність. Вчинки діти індиго здійснюють з натхнення, їхня думка може змінюватися від настрою, стійкості в прийнятті рішень немає. Якщо вчасно не зайнятися вихованням таку дитину, то різкі перепади настрою можуть привести до затяжних депресій.
  7. Боротьба за справедливість. Інакше це можна назвати «синдромом Робін Гуда», коли особливо гостро відчувається соціальна нерівність. У школі діти індиго часто заступаються за тих, кого ображають.
  8. Складнощі у вихованні. Використовуючи традиційні методи «батога і пряника», прийнятні для звичайних дітей, ви ніколи не зможете впоратися з дитиною-індиго. До нього потрібно ставитися як до рівного, з огляду на його гідності, інакше ви тільки наживе собі ворога.
  9. Шосте відчуття. Діти індиго гостро відчувають наростаючу небезпеку, мають гарну інтуїцію і часто нею користуються.
  10. Цифрові технології. Як представники нового покоління, діти індиго, як правило, з легкістю управляються з сучасною технікою, і вже з дитинства знають і розуміють, що до чого.
  11. Екстрасенсорні здібності. Деякі автори вважають, що у дітей індиго дуже добре розвинені екстрасенсорні здібності, деякі з них навіть володіють телекінезом або іншими надприродними навичками

Як би там не було, певної думки щодо дітей індиго на даний момент не існує. Тим більше, що всі перераховані вище фактори, за винятком останнього, укладаються в розуміння синдрому гіперактивності та дефіциту уваги, який давно визнається фахівцями розладом психіки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!