» » » » Як використовувати людей?

Як використовувати людей?

Як використовувати людей?

Відповісти однозначно на питання, чи можна використовувати людей у своїх інтересах або не можна, добре це чи погано - неможливо. Одні з упевненістю скажуть, що не можна, інші - що цілком це допускають. У цій статті ми поговоримо про те, як користуватися людьми, допустимо це чи ні.

мотивація

Потрібно повністю віддавати собі звіт в тому, що всі люди в тій чи іншій мірі використовують один одного. Друзі користуються один одним, коли їм потрібна допомога, або вони хочуть разом розділити радість. Діти користуються батьками, батьки дітьми. Начальник - підлеглими, держава всіма підряд, дружина - чоловіком і навпаки.

Список цей може тривати нескінченно, а різниця буде полягати лише в цілі використання людиною іншої людини. Наприклад, не можна віднести використання дітьми батьків до чогось поганого. Дітям потрібна батьківська опіка і турбота. А ось використання праць одну людину з метою здаватися краще перед іншими людьми, складно назвати доброю справою.



Існування людства можливе тільки у взаємодії один з одним, тобто використанні один одного в певні моменти життя. Віднести це до пороку або до чесноти неможливо. Це потрібно приймати як даність. А ось особисті цілі того, як використовувати людей, можуть бути різними, і це потрібно відрізняти один від одного.

деякі закономірності

  • Порядні люди завжди будуть раді, якщо їх, або результати їх фізичних або розумових зусиль, використовуються іншими людьми на благо суспільства.
  • Непорядні люди дуже агресивно і негативно реагуватимуть на їх використання в суспільно-корисних цілях.
  • Порядні люди можуть використовувати в своїх цілях людей як непорядних, так і порядних.
  • Непорядні люди - не зможуть використовувати в непорядних цілях порядних людей.
  • Якщо ви відносите себе до людей порядною, але були використані в непорядних цілях, значить, ви себе переоцінили.
  • Причина переоцінки - вами неправильно зроблений аналіз ситуації.

Використання людей в обманних цілях

  • Використання мотивації. Аферисти для обману використовують потреби жертви. Так, наприклад, циганки лякають жінок хворобами близьких і дітей, а після цього рекомендують зняти порчу, заплативши за це грошима або золотими прикрасами. Такий принцип для шахраїв є універсальним. Спочатку потрібно зрозуміти чого людина хоче, а після цього запропонувати йому виконати бажання. Якщо людина чогось хоче дуже сильно, то розум його «затуманюється», і йому скрізь бачиться тільки виконання своїх бажань. Це закономірність і використовують грабіжники.
  • Використання почуття любові людини. Людина закоханий відрізняється від інших людей. На світ він дивиться, а особливо на предмет своїх почуттів, крізь рожеву призму своєї любові, тому людина, яка користується іншими в корисливих цілях, цього буде тільки радий. Цим користуються, наприклад, шлюбні аферисти або шантажисти.
  • Використання благородних цілей. Для шахрайського обману досить часто прикриваються благородними цілями: збір коштів на будівництво храму, дитячого будинку або притулку для сиріт. Іноді навіть відкривають рахунки і збирають гроші для лікування хворих дітей, які насправді цілком здорові. Просто кожна людина хоче бути шляхетним. Тому, і в цьому випадку, шахраї знайшли спосіб, як використовувати людей, вірніше їх пориви.

Використання підлеглих

У будь-якому робочому колективі є люди активні та ініціативні. І це, звичайно ж, використовується їх керівництвом. Але ж це не погано. В даному випадку виграють всі. У співробітника є можливість самореалізації. У начальника свої вигоди. Для того щоб підлеглому сторонні люди постійно не говорили, «Тобі дано, а люди користуються», необхідно грамотно спілкуватися з такими кадрами і заохочувати їх не тільки матеріально. Таким підлеглим можна, наприклад, дозволити придумувати новинки продукції та заохочувати їх фінансово, якщо така продукція стала користуватися попитом. Таких людей з колективу, звичайно ж, бажано не випускати, тому і треба знати, як використовувати людей амбітних і ініціативних.



Такому підлеглому обов`язково потрібен простір для самореалізації, йому, можливо, доручити розвиток принципово нового напряму бізнесу. Такі люди, пропрацювавши кілька років в одній і тій же посаді, втрачають інтерес до неї і починають замислюватися про щось більше, новому і більш цікавому. Щоб не упустити найціннішого співробітника, потрібно йому постійно доводити, що від нього залежить успіх не тільки на тій ділянці роботи, яким займається він, а й прибутковість всього бізнесу в цілому. При появі у компанії абсолютно нового проекту, керівництво навіть не повинне замислюватися. Таку роботу варто доручити саме такому співробітникові. У нього повинно з`явитися нове поле для самореалізації.

Досить часто, для таких працівників, реалізація амбіцій власних, є куди більшою мотивацією, ніж зарплата. Побачивши товар, придуманий ними, на полиці магазину, вони будуть набагато більш віддані своєму керівництву, тому що будуть відчувати свою особисту участь у великому бізнесі. Доручивши ініціативному працівникові ведення власного окремого проекту, не варто втручатися в його роботу. Максимально, що можна, це обумовити цілі проекту, бюджет і терміни. На якийсь час потрібно стати партнерами. Начальник повинен стати для підлеглого, швидше порадником, і обов`язково повинен вміти вислуховувати його пропозиції, що стосуються реалізації проекту. Контроль над виконанням проекту варто проводити дуже акуратно і делікатно. У роботу такого підлеглого не можна втручатися. Він повинен відчувати цінність власного результату роботи і свою особисту участь у великому бізнесі, а не виконання чергового розпорядження начальства.

Ефективним буде використання амбітності і ініціативності співробітників, доручаючи їм ту діяльність, яка не підпадатиме під коло обов`язків інших співробітників компанії. Зрозуміло, такому працівникові потрібно буде за додаткову роботу встановити гідну винагороду. Але ці витрати однозначно будуть менше, ніж витрати по залученню нового співробітника для виконання цих завдань.

Використання один одного

А якщо розібратися, то експлуатація, тобто використання людини людиною, є абсолютно нормальним явищем. І не просто нормальним, а обов`язковим для життя суспільства. У будь-якому цивілізованому суспільстві, люди використовують один одного, важливо інше. Важливо, як використовувати людей, і в яких цілях. І кожен з нас використовує працю іншої людини, а інша людина використовує нас, тобто, наш труд. І все це підсумовується, стає суспільно-корисною і загальним. Ось, таким чином, в результаті взаємного використання один одного, і виходить продукт суспільно-корисний.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!