Як виглядає домовик?

Як виглядає домовик?

Про повадки будинкового відомо набагато більше, ніж про його зовнішній вигляд. Домовик охороняє будинок, він може будити господарів, попереджаючи про небезпеку, наприклад, про пожежу. Домовик любить, коли в будинку панує порядок, а недбайливим господаркам може доставляти багато клопоту: ховати потрібні речі, заплутувати нитки і навіть бити посуд.

Домовик - це добрий дух дому. Важко сказати, що являє собою ця істота - може бути, він прибулець з паралельного світу, може бути, якась інша, невідома людям форма існування життя. Будинкові проживають найчастіше в сільських будинках, але можуть оселитися і в міській квартирі.

Як виглядає домовик? Однозначно на це питання відповісти складно. Всі очевидці, які бачили будинкового, розповідають про нього по-різному. Хтось зустрів невеликого худенького дідка з довгою бородою і в довгих білих шатах, у кого-то цей дідок був кремезний, борода не така вже довга, а одягнений він був полотняну сорочку, прості домоткані штани, які раніше носили селяни, і в маленькі постоли. А іноді домовик буває в ошатному синьому жупані, підперезаний червоним поясом, але чомусь босий.

Як виглядає домовик



Хтось розповідає, що йому домовик з`явився в образі кішки. Точніше - кота. Як правило, це великий кіт, димчато- сірого кольору і з яскраво-зеленими очима. Ніхто з бачили будинкового в образі кота не засумнівався в тому, що перед ними саме дух, а не звичайне домашнє тварина, але що не так в цьому кота, люди точно сказати не могли.

Ще один поширений спосіб будинкового: дивне поросле сірої або білястої шерстю істота, що нагадує кульку. Напевно, саме цей образ найбільш близький до того, як виглядає справжній домовик. До того ж люди, яким довелося відчути дотик будинкового, все як один, згадують про його кудлатою теплою лапі і довгих прохолодних пазурах.

Швидше за все, цей свій істинний лик домовик показувати не любить, він, як істинний дух, може за власним бажанням змінювати свою зовнішність і є саме в тому образі, в якому його чекають побачити.

Ну а поки не зустрінешся з цим духом, не дізнаєшся, як виглядає домовик. Фото його зробити не вдасться. Або плівка засвітиться, або на тому місці, де повинен бути домовик, просто з`явиться незрозуміле біла пляма.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!