» » » Як відбувається викидень?

Як відбувається викидень?

Як відбувається викидень?

Момент злиття яйцеклітини і сперматозоїда вважається початком вагітності. Нормальному розвитку плоду можуть перешкоджати різні фактори, результатом яких буває викидень. У даній статті ми з вами детально розглянемо, чому відбувається викидень, які його симптоми, і в чому полягає профілактика.

Викиднем вважається переривання вагітності, яке відбувається спонтанно на невеликому терміні, до 22 тижнів. При вагітності особливу увагу рекомендується приділяти 4-5, 8-9, 11-12 тижнях.

Викидень на ранньому терміні

Самовільне переривання до 12 тижнів вважається раннім викиднем. Це велика проблема в даний час, адже таких випадків досить багато в медичній практиці. Практично 25% вагітностей закінчуються трагічно.

Часто буває, що жінка не здогадується про вагітність і викидень. При одноразовому випадку викидень може розглядатися як збіг обставин чи природний відбір. Виникнення кількох викиднів підряд (як правило, три) вже діагностується як звичне невиношування вагітності.

У будь-якому випадку варто звернутися до фахівця, який докладно розбере ваш випадок і призначить відповідне лікування.

причини



В даний час не завжди можливим буває виявлення точної причини самовільного переривання вагітності до 22 тижнів. У медицині виділяються наступні основні причини:

  1. Гормональні проблеми в організмі матері - це найбільш поширена причина, результатом якої є викидень. У деяких випадках своєчасне звернення до лікарні може врятувати плід. При гормональної недостатності лікуючий лікар призначає препарати, що компенсують недолік гормонів. У деяких випадках посприяти викидня може надлишок чоловічих гормонів, а саме андрогенів. Полікістоз яєчників може бути однією з причин цього явища.
  2. Генетична аномалія. Пов`язана з окремим випадком мутації плода, а не з патологією спадкового характеру (як правило, мутації викликані дією різних шкідливих зовнішніх факторів). Організм, розуміючи, що зародок зупинився в розвитку, починає мимовільний викидень. Зупинити такий аборт неможливо, так як плід вже загинув, і в збереженні вагітності немає сенсу. Мутації в організмі жінки можуть бути викликані: курінням, наркотиками, алкоголем, екологією, лікарськими препаратами і т.п.
  3. Причини імунологічного характеру - як правило, виникають через резус-конфлікту. Виявляється у жінок з негативним резус-фактором. В цьому випадку ліквідувати загрозу можна за допомогою ліків, які нейтралізують антитіла в організмі жінки.
  4. Шкідливі звички - завжди негативно позначаються на плоді, тому всі шкідливі фактори рекомендується виключити ще при плануванні вагітності.
  5. Будь-які інфекції, в тому числі що передаються статевим шляхом, також викликають мутацію і призводять до викидня.
  6. Стреси різного характеру, а особливо тривалі переживання, супроводжуються викидом шкідливих гормонів, які дуже несприятливо позначаються на перебігу вагітності, і в деяких випадках призводять до викидня.

симптоми

В даному розділі ми з вами розглянемо симптоми раннього викидня, які поділяються на кілька етапів:

  • спочатку з`являються болі, що тягнуть внизу живота, при тому що загальний стан організму в нормі, а виділень немає;
  • на другому етапі з`являються значні виділення, що сигналізує про відшаруванні плідного яйця-можливі переймоподібні болі;
  • далі плодове яйце погібает- відбувається повна відшарування, що супроводжується сильними болями і рясними виділеннями. На даному етапі необхідно обов`язкове звернення до лікаря, адже іноді можуть знадобитися додаткові процедури по видаленню залишків плоду.

діагностика

Як зрозуміти, що стався викидень на ранньому терміні, якщо явних ознак немає? Основним методом, застосовуваним в медицині при діагностиці вагітності і викидня, є ультразвукове дослідження. Цей метод дозволяє на ранніх стадіях діагностувати відхилення, а також факт завмирання плода.



Дослідження рівня ХГЛ також вважається методом діагностики можливих проблем перебігу вагітності. При завмиранні плода рівень ХГЧ знижується.

наслідки

Щоб не було ускладнень після викидня, потрібне обов`язкове медикаментозне лікування. Якщо лікування проведено вчасно, тоді ускладнень скоріше за все не буде. Давайте розберемо, що відбувається після викидня, якщо не звернутися відразу в лікарню.

Відтягуючи вишкрібання, можна заразитися інфекцією, яка сприяє розвитку ендометриту і запалення придатків, що в майбутньому може призвести до безпліддя. Маткові труби можуть виявитися непрохідними, а внаслідок цього, яєчники перестануть нормально функціонувати.

Щоб з`ясувати причини викидня і нормалізувати стан жінки після нього, лікар гінеколог зазвичай призначає обстеження. При повторному викидень необхідно повне обстеження, яке включає вивчення гормонального фону, генетичних захворювань, інфекцій і багато чого іншого. Викидень є дуже серйозним потрясінням для організму жінки. Рекомендується взяти відпустку або лікарняний, щоб адаптуватися як у фізичному, так і в моральному плані.

Своєчасне встановлення причин викидня і їх усунення (лікування) важливі для нормального розвитку подальших вагітностей.

профілактика

Підготовка жінки до майбутньої вагітності допоможе виключити фактори, що сприяють викидня. В профілактичні заходи потрібно кинути палити, вживати алкоголь і наркотики, а також збалансувати харчування, нормалізувати режим дня. Також слід обстежити організм на наявність інфекцій і визначити в нормі чи гормони.

З початку вагітності слід налаштуватися на позитивний лад, що також послужить своєрідною профілактикою. Наукою доведено, що при спокійному емоційному стані мимовільний викидень відбувається значно рідше. А у випадку загрози викидня найкраще лягти в лікарню на збереження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!