» » » Як знизити тестостерон?

Як знизити тестостерон?

Як знизити тестостерон?

Гормони грають важливу роль в життєдіяльності організму будь-якої людини. Тестостерон є одним з головних андрогенних гормонів. Незважаючи на те, що тестостерон прийнято вважати чоловічим статевим гормоном, він зустрічається в надлишку і у жінок. Від рівня тестостерону в крові залежать, перш за все, такі зовнішні ознаки, як чоловіча фігура, низький голос, велика кількість волосяного покриву на тілі або обличчі. Так як підвищений рівень тестостерону може стати причиною численних проблем зі здоров`ям, то дуже важливо стежити за тим, щоб він не перевищував норму. Про те, як знизити тестостерон, ми поговоримо в нашій статті.

Як знизити тестостерон: ефективні способи зниження

Причини підвищення рівня цього гормону в крові дуже різні. У жінок тестостерон підвищується в результаті неправильного харчування, сильної роботи наднирників і спадкової схильності. У чоловіків же частіше спостерігається проблема зниженого тестостерону. Але є і ті, у яких гормон виходить за норму, ніж треба. Як правило, це відбувається через шкідливих звичок, емоційного перенапруження і малорухливого способу життя.

Як знизити тестостерон у жінок

  • Щоб знизити рівень тестостерону самостійно, можна зробити корекцію харчування. Включіть у свій раціон такі продукти, як: соя, вершки, сіль (не більше 3-ох грамів на добу), цукор (можна замінити медом), білий хліб, кава, смажені страви і рослинне масло.
  • Знизити тестостерон у жінок допоможуть наступні лікарські трави: марьин корінь в поєднанні з коренем солодки, дягель, клопогон, вечірня примула і Вітекс священний.
  • Приймати в їжу глюкозу і глюкокортикоїди також ефективно для зниження тестостерону в крові.
  • Якщо дані методи вам не допомогли, то не відкладайте візит до ендокринолога. Також ви можете скористатися лікарськими препаратами, які теж допоможуть знизити тестостерон у жінок: дігостін, Діані 35, дексаметазон, ципротерон, дигіталіс.
  • Для профілактики і відновлення функцій організму особливо рекомендуються заняття йогою, которае здатні запобігти гормональні збої.

Як знизити тестостерон у чоловіків



Знизити тестостерон у чоловіків допоможе спеціальна дієта, яка виключає зі свого раціону м`ясо і цукор. У разі дієти чоловікам рекомендується вживати більше солоної їжі, соєвих продуктів і кави. Однак варто пам`ятати, що це тимчасовий етап, тому що таке харчування не нешкідливо для організму. Щоденні заняття спортом і відмова від гормональних препаратів або стероїдів помітно нормалізують рівень тестостерону в крові.

Дотримуйтесь наших рекомендацій, які допоможуть вам стежити за своїм здоров`ям і робити це з користю і задоволенням!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!