» » » Як підвищити тестостерон у чоловіків?

Як підвищити тестостерон у чоловіків?

Як підвищити тестостерон у чоловіків?

Тестостерон - це основний чоловічий статевий гормон, що виробляється семенникамі. В організмі жінки тестостерон теж присутній і проводиться яєчниками, проте в набагато менших кількостях, і відповідає не за такий великий набір функцій, як у чоловіків. Низький рівень тестостерону позначається на всіх системах життєдіяльності чоловічої статі. У чому призначення тестостерону? За що відповідає цей гормон в чоловічому організмі?

Вплив рівня тестостерону на чоловічий організм

  1. В першу чергу цей гормон впливає на силу статевого потягу. При низькому рівні статевий потяг відчутно знижується, а з ним падає і сексуальний інтерес до жіночої статі. Втрачає свою яскравість і тривалість оргазм, а також сперматозоїди стають набагато менш активними, що знижує ймовірність запліднення. У деяких випадках це може привести до еректильної дисфункції, простіше кажучи, до імпотенції.
  2. Рівень тестостерону впливає на м`язову масу тіла і процес обміну речовин. При низькому тестостероне сповільнюється спалювання жирів, жирова тканина збільшує свої відкладення. А ось кісткова, навпаки, стає менш міцною і більш схильною до пошкоджень.
  3. Вторинні статеві ознаки стають менш характерно вираженими - це може виражатися, наприклад, в зменшенні об`єму і щільності яєчок або в змінах в голосі.
  4. Разом з рівнем тестостерону знижується тонус всього організму і заряд життєвої енергії. На їх місці з`являються підвищена дратівливість і депресивні стани. А на заміну бадьорості приходить постійна втома і підвищена стомлюваність.
  5. Також рівень тестостерону визначає швидкість когнітивних - тобто розумових - процесів у чоловіків. При низькому вмісті гормону знижується концентрація уваги, погіршується пам`ять, стає набагато складніше "зібрати себе докупи" і виконати необхідні справи, прийняти рішення.
  6. Тестостерон є визначальним і при ранньому старінні чоловічого організму - він впливає на стан шкіри і навіть на тривалість життя.

Як ми бачимо, рівень тестостерону в чоловічому організмі має надважливе значення. І багато сучасних чоловіків, особливо ті, хто піклується про своє здоров`я і майбутнє, замислюються, як підвищити рівень тестостерону? Перш ніж перейти до способів підвищення рівня цього гормону, важливо спочатку дізнатися причини, за якими його вміст у крові зменшується. Адже для того, щоб бути здоровим, важливо не тільки вчасно лікувати недугу, а й намагатися його запобігти.

Причини зниження рівня тестостерону

Неправильне харчування

Їжа повинна бути збалансованою і екологічно чистої, а також чітко унормованого протягом дня. Перекушування і переїдання негативно позначаються на рівні тестостерону.

алкоголь

У невеликих дозах він трохи підвищує рівень гормону - наприклад, при парі ковтків вина. Однак при зловживанні алкоголем гормон втрачає здатність вироблятися. Тривалі запої призводять практично до повного припинення його вироблення.

стреси

Постійна напруга в сім`ї або на роботі, пробки, сварки, з`ясування стосунків, неприємні події - все це впливає на вироблення гормону.

Прийом деяких видів ліків

Особливо цим відрізняються противиразкові препарати - вони роблять сильний вплив на зниження рівня тестостерону. Однак і прийом інших лікарських засобів у великих дозах і тривалими курсами може привести до такого побічного ефекту.

травми

Травми безпосередньо статевих органів можуть привести до подібних ускладнень.

Низька фізична активність



Малорухливість, відсутність фізичних навантажень, особливо в комплексі з неправильним харчуванням - найлютіші вороги чоловічого здоров`я.

Шкідливі звички

Повторимося тут про шкоду алкоголю і переїдання, а також назвемо куріння і наркоманію.

вік

З віком доводиться докладати все більше зусиль для підвищення рівня тестостерону.

спадковість



І таке буває. Тут важливо вчасно помітити симптоми і звернутися до лікаря.

Отже, основні причини стали зрозумілі. Як же тепер бути, якщо рівень гормону вже впав? Як чоловікові підвищити рівень тестостерону?

Способи підвищення рівня тестостерону

Правильне харчування

У раціон чоловіка, який прагне до здоров`я і довголіття, повинні обов`язково входити такі продукти, як:

  • пісне нежирне м`ясо, особливо яловичина;
  • різні свіжі овочі, особливо зелені - різні види салатів і зелені
  • сир;
  • хліб з борошна грубого помелу, а від пшеничного хліба краще зовсім відмовитися;
  • морепродукти і риба.

Виключити з раціону необхідно білий хліб і випічку, швидкі вуглеводи (такі як солодощі), жирну їжу і газовані напої.

Викорінення шкідливих звичок

Повторимося, що алкоголь знижує рівень тестостерону. Особливо це відноситься до пива, так як воно вимиває з організму чоловіки важливі елементи і сприяє виробленню жіночих гормонів. Якщо все ж іноді дуже хочеться чогось випити, то віддайте перевагу більш міцних напоїв, наприклад, коньяку або віскі, але в невеликих кількостях. Нікотин також знижує рівень тестостерону, при відмові від сигарет помітно покращиться і загальний стан організму.

Фізична активність

Недостатня фізична активність погано позначається на організмі сама по собі. Однак часто вона ще й тягне за собою такі проблеми, як ожиріння, зайва вага, порушення тиску, зниження м`язової маси та інше. Тому для підтримки здоров`я чоловіка дуже важливо бути фізично активним. Ще краще відвідувати спеціальні тренування, а також просто тренажерний зал, де можна виконувати фізичні вправи з навантаженням.

нормований сон

Намагайтеся дотримуватися загальноприйнятих біоритмам - спати вночі, не спати вдень. Здоровий сон важливий в будь-якому віці. Йому сприяють темрява, тиша а також відсутність стресів протягом минулого дня. Звідси випливає наступний не менш важливий рада - уникайте стресів. Намагайтеся думати частіше про хороше і не вдавайтеся в конфлікти.

сексуальна активність

Одне з найголовніших правил. Нерегулярний секс, недолік часу на інтимне життя і навіть відсутність банального флірту - яскраво негативно впливають на вироблення тестостерону.

Пам`ятайте, здоровий спосіб життя - кращий секрет чоловічої сили.

Також ви можете ознайомитися з ще однією статтею на цю тему: Як підвищити тестостерон.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!