Йогуртова дієта

йогуртова дієта

У всьому світі існує величезна безліч дієт. Їх навряд чи можна порахувати сотнями. Сенс кожної з них - якнайшвидше позбутися обридлих зайвих кілограмів. Серед усього розмаїття є йогуртовая дієта, вона займає одне з почесних місць, так як дуже комфортна у використанні і практично не обмежує вас в харчуванні. До того ж, йогурт - один з найсмачніших і надзвичайно цікавих кисломолочних продуктів.

Як правило, йогуртовая дієта проходить практично непомітно. Ви практично не помітите стресів, а ось результат після закінчення 10 денного курсу порадує кожного. І як він може не радувати, це ж 5-7 кілограмів втраченої ваги!

Основні принципи

  • Йогуртова дієта являє собою збалансований протеїновий раціон харчування під час якого організм отримує необхідні вуглеводи, білки і жири. Таким чином ми уникаємо будь-якого роду голодування.
  • Основою даної дієти є йогурт. Його можна вживати в розмірі 500 мл на добу. Робити це необхідно за 5-6 прийомів протягом дня.
  • За півгодини до їжі рекомендується випивати по склянці теплої води (але не більше 2 літрів в день). Останній прийом їжі повинен бути не пізніше 19 годин.
  • У день дозволено з`їдати до 300 грам фруктів (крім заборонених). Так само добре протягом дня вживати мінеральну воду, чай, а так само соки (гранатовий, вишневий, апельсиновий, яблучний і грейпфрутовий). Іноді можна дозволити собі не крохмалисті овочі і відварне м`ясо.
  • Забороняється під час дієти вживати кавун, груші, дині, банани, виноград і сухофрукти. Так само тимчасово варто виключити з раціону цукор, сіль і різкі спеції.

Меню (приблизна схема порцій їжі):

  • На сніданок склянку натурального йогутра і розбавлений водою гранатовий сік.
  • Другий сніданок - пара мандаринів. Їх можна замінити апельсином або великим яблуком.
  • На обід - йогуртовий суп. (Інгредієнти: охолоджений натуральний йогурт, свіжий огірок, зелень і чайна ложка оливкової олії). Сто грамовий шматочок відварного м`яса з овочами на пару. В якості напою гранатовий сік.
  • Полудень - чашка зеленого чаю без цукру і 100 грамів фруктового салату, заправленого йогуртом.
  • Вечеря - йогурт з відвареної морквою і стакан соку.

Загальна калорійність такого раціону складе близько 1100 ккал.

Протипоказання

  • Подібне харчування категорично не підходить людям є алергічні реакції на кисломолочні або цитрусові продукти. Так само її не варто використовувати людям, страждаючим розладами кишечника.
  • Максимальний термін дотримання йогуртовой дієти - 2 тижні. Більш тривале використання може викликати порушення обміну речовин і алергії.

Плюси і мінуси



До основних переваг варто віднести доступність і комфортність цієї дієти, так як крім йогурту, можна вживати інші низькокалорійні продукти. До того ж, кисломолочні продукти відмінно знімають почуття голоду і дозволяють худне людині відчувати себе цілком комфортно.

На жаль, йогуртовая дієта має і свої недоліки, але це стосується виключно фанатів, які зловживають її тривалістю. В результаті чого, можуть відбутися серйозні порушення обміну речовин. Також, після закінчення терміну, потрібно бути готовими утримати вагу, а це не набагато простіше, ніж його скинути. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!