Чому росте живіт?

Чому росте живіт?

Всі ми хочемо бути красивими, стрункими і здоровими, але, чого вже гріха таїти, мало чого для цього робимо. І все б нічого, поки одного разу ми раптом усвідомлюємо, що через виріс живота вже не видно ніг, що важко стало застібати чоботи і взагалі нахилятися і ворушитися. І тільки тоді ми починаємо судорожно шукати вирішення проблеми, відчайдушно худнути, вживаючи всякі сумнівні таблетки і сидячи на різних вимотують дієтах, які результату-то ніякого і не дають.



Але як же бути? Тут не все так просто. Для початку варто зрозуміти, чому росте живіт. Причини ожиріння в області талії у чоловіків і жінок різні, тому ми будемо розглядати цю проблему з двох різних точок зору.

Росте живіт: чоловіки

  1. Пивний животик. Чому росте живіт від пива, незрозуміло багатьом. Калорій в цьому напої не так вже й багато, проте ніхто не п`є пиво без закуски. Купа різних солоних і калорійних закусок присутня в асортименті наших магазинів: горішки, чіпси, рибка, ковбаски, сухарики. Все це розмаїття, не поспішаючи поїдається у великій кількості на ніч разом з пляшкою-другий пивка. Ось вам причини зайвих кілограмів. Але пиво підступно і саме по собі, воно містить дріжджі, які, при зайвому вживанні, збільшують жирові клітини, і у вас з`являється обвислий, пухкий живіт. І найнеприємніше, в пиві містяться аналоги жіночих гормонів, які, потрапляючи в великій кількості в чоловічий організм, викликають порушення гормонального фону у чоловіків. Саме жіночі гормони є причиною того, чому росте живіт у чоловіків. Що ж робити? Не будьте ворогом самому собі, відмовтеся від пива.
  2. «Трудова мозоль» або животик водія. У сильної половини людства, постійно проводить в кріслі автомобіля, послаблюються м`язи спини, в результаті чого живіт як би розповзається. Нестача фізичної активності завершує процес. Тому, тут єдиний вихід - треба більше рухатися.
  3. «Просто треба менше їсти». Чоловіки не звикли стежити за вагою і рахувати калорії, вони не помічають парочки зайвих кг на своєму тілі, а коли і помітять, то це вже не пара-трійка, а десяток - інший, а то і третій зайвої ваги. Не переїдайте і не їжте за 3 години до сну.
  4. Найнебезпечніше, і тут вже не до жартів, будьте уважні, якщо ви не п`єте пиво, що не об`їдаєтеся на ніч, і нормально рухаєтеся, а жир все одно зростає. Тут вже просто необхідно відвідати лікаря-ендокринолога, щоб виключити можливість появи якогось серйозного захворювання, наприклад, діабету.

Росте живіт: жінки

  1. Чому росте живіт у жінок, якщо, звичайно, вони не вагітні? Банальне переїдання, ось камінь спотикання і причина всіх наших жіночих бід, пов`язаних із зайвою вагою. Як з ним боротися? Про це написано стільки, скільки і прочитати щось неможливо. Просто намагайтеся менше їсти, а особливо на ніч. Запишіться в спортзал, або просто частіше ходіть пішки.
  2. Куріння і алкоголь уповільнюють обмін речовин, блокуючи здоровий метаболізм, що призводить до появи некрасивого животика, а алкоголь, до речі, вельми калорійний і викликає бурхливе апетит.
  3. Стрес шкодить не тільки здоров`ю, але і фігурі. Під час стресу організм не працює правильно, в результаті чого поживні речовини, отримані з їжі, не засвоюються, а відкладаються не там, де треба. Під час стресу до того ж ми схильні до переїдання, заїдає проблеми жирним і солодким. Так що вчіться розслаблятися і боротися з негативом без допомоги шоколадок і тортів.
  4. Недолік рідини, як це не дивно, веде до появи живота, так само як періодичні голодування заради схуднення.
  5. Клімакс і гормональні збої можуть також спровокувати появу некрасивих відкладень жиру в області талії. Так що, якщо ви раптом запідозрили недобре, то варто неодмінно звернутися до лікаря. В цьому випадку пильність НЕ буде зайвою.


Знаючи причини можна вплинути на результати. Знайшовши відповідь, чому росте живіт, ви зможете повернути собі колишню стрункість. Якщо у вас не виходить докопатися до істини самостійно, то не соромтеся звернутися до лікаря. Більше рухайтеся, що не наїдайтеся про запас, і ви будете здорові, гарні і впевнені в собі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!