» » » » Як підготуватися до узі печінки?

Як підготуватися до узі печінки?

Як підготуватися до УЗД печінки?

Щоб фахівець провів правильну діагностику стану печінки, важливо ретельно підготуватися до обстеження. Правила прості, а сама підготовка складається з декількох кроків. В окремих випадках деякі з них можна пропустити. Така підготовка допоможе згодом при постановці діагнозу.

Як правильно підготуватися до УЗД печінки?

При ультразвуковому дослідженні необхідно, щоб в кишечнику були відсутні великі скупчення газів і калу. З цієї причини обстеження робиться тільки натщесерце. Ідеальним часом будуть ранкові години. Також рекомендується, щоб останній прийом їжі здійснювався напередодні ввечері, приблизно за 8-10 годин до проведення дослідження.

Коли УЗД призначено на післяобідній час, можна дозволити собі легкий сніданок. Він може складатися з декількох ложок вівсяної каші, але тільки без масла або овочевого супу. Також не варто перед УЗД вживати продукти, які викликають таке неприємне явище, як метеоризм. До них відносяться:

  • клітковина;
  • житній хліб;
  • капуста;
  • бобові культури;
  • незбиране молоко;
  • свіжі фрукти.


Детальніше про те, що можна їсти перед УЗД, можна дізнатися тут.

Підвищене утворення газів в кишечнику

Якщо людина страждає підвищеним утворенням газів в кишечнику, до УЗД печінки йому варто підготуватися серйозніше. Так, за 2-3 дня до дослідження йому слід приймати сорбент. Найкраще зупинити свій вибір на Еспумізане. Він добре впорається з покладеним на нього місією, і УЗД пройде комфортно. В окремих випадках лікар може призначити 1 або 2 очисних клізми, які повинні бути зроблені напередодні процедури. Важливо дотримуватися порад фахівця, тоді вдасться отримати в ході дослідження точні дані, на основі яких і буде призначено лікування.

Підготовка до УЗД печінки і жовчного міхура

У більшості випадків при проведенні УЗД печінки дивляться ще й жовчний міхур разом з його протоками. Даний процес ділиться на 2 етапи. В ході підготовки до УЗД жовчного міхура потрібно дотримуватися правил, які можна застосувати до дослідження печінки. Ось тільки на другій стадії його проведення фахівець просить пацієнта з`їсти жирний молочний продукт. Це дозволяє виявити частоту скорочення органу, кількість виділеної жовчі, а також визначити, наскільки чисті його протоки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!