Чи можна їсти перед узі?

Чи можна їсти перед УЗД?

УЗД - сучасний метод дослідження систем внутрішніх органів, заснований на відображенні ультразвукового сигналу від об`єкту сканування. Ультразвукова хвиля погано поширюється в повітряному середовищі, широко розсіюється навіть на коротких дистанціях. А ось щільні паренхіматозні органи (печінка, нирки, селезінка) і рідке середовище є оптимальними об`єктами для проведення процедури з ультразвуком.

Для того щоб дослідження було максимально інформативним, до нього потрібно підготуватися. Найчастіше питання: чи можна їсти перед УЗД? В ідеалі протягом 2-3 днів до УЗД потрібно дотримуватися бесшлаковой дієти, яка виключить підвищене газоутворення в підлогою тонкому і товстому кишечнику. В іншому випадку доктор побачить тільки скупчення газів в черевній порожнині.

Виключіть з раціону продукти, багаті клітковиною: чорний хліб, свіжі овочі і фрукти, молоко і кисломолочні продукти, бобові та крупи грубого помелу, газовані напої, солодку здобу і кондитерські вироби. Не можна також смоктати льодяники, жувати жувальну гумку і курити. Намагайтеся пити тільки воду і в звичайному кількості.

Дослідження проводиться натще, останній прийом їжі - не пізніше 19.00 попереднього вечора, якщо ж такої можливості немає і дослідження належить після обіду, то дозволяється тільки легкий сніданок.

При підготовці до УЗД нирок і органів малого таза, не сумнівайтеся в тому, чи можна пити перед УЗД. Потрібно обов`язково. За годину до дослідження не менше літра води без газів і по можливості утриматися від сечовипускання протягом, щоб сечовий міхур знайшов свої справжні чіткі контури.

Якщо ви сумніваєтеся, що все запам`ятали вірно: чи можна перед УЗД їсти, які продукти строго виключити з раціону, як поснідати і приймати їжу з ранку взагалі, зробіть собі замітку і прикріпіть її на чільне місце.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!