» » » Які овочі можна годуючим?

Які овочі можна годуючим?

Які овочі можна годуючим?

Харчування молодої матусі повинно бути дуже виборчим. Є багато думок, що треба їсти все підряд, і що нічого страшного не буде, якщо мама буде їсти всі продукти. Кому-то, може, і не буде. Але всі діти, як і дорослі, різні. Хтось від звичайної білокачанної капусти тільки міцніше стане, а інший дитинка всю ніч не буде давати мамі спати, страждаючи від газів. Тому, дуже важливо дотримуватися дієти, особливо в плані овочів, і чітко знати, які овочі можна годуючим.

Що може трапитись

Їсти овочі мамі треба обов`язково у всіх видах - варені, свіжі, приготовані на пару, тушковані. Але якщо мама поїла такі овочі, які не рекомендується під час годування, то у дитини можуть трапитися шкірні висипання, як мінімум. Так само алергени можуть викликати у дитини набряки тканин, задишку, сльози і почервоніння очей. Подумайте про це, перш ніж налягати на заборонені продукти.

До речі, овочі можуть викликати не тільки алергію, а й підвищене утворення газів в кишечнику. Дитина і так постійно мучиться з животом при будь-яку зміну погоди, а тут ще й ваше харчування. Не треба додавати йому «гострих» відчуттів, побережіть його спокійний сон, та й ваш, до речі, теж.

Що не можна вживати

А зараз розглянемо, які овочі можна годуючим мамам. Лікарі однозначно дотримуються думки, що не можна їсти ті овочі, у яких шкірка червоного кольору. На їхню думку, пігменти червоного кольору якраз і викликають алергію з різними проявами. Так само не рекомендуються годуючим мамам огірки, помідори і білокачанна капуста, вони викликають підвищене газоутворення в кишечнику. Гострі овочі так само заборонені: редька, редиска, навіть ріпа, хрін, часник. Квасоля і горох, як і всі бобові, можуть викликати метеоризм і біль в животі і у мами, і у дитини. Не можна зловживати солоними, маринованими овочами. Особливо утримайтеся від вживання в їжу бочкових помідорів, огірків, кавунів. У них багато солі і є величезний ризик потрапляння в організм гнильних мікроорганізмів.

Що можна їсти



Дуже добре їсти картоплю, капусту брокколі, пекінську, цвітну, морква, болгарський перець зеленого і жовтого кольору, в невеликих кількостях корисний цибулю, а так само всі пряні трави - петрушка, кріп, базилік. Дуже корисні кабачки, гарбуз, буряк.

Як овочі вибрати

Тут важливо дотримуватися одного правила. Вибирайте овочі для годуючих тільки ті, які виросли в сезон дозрівання природним шляхом. Овочі з теплиці містять багато підсилювачів зростання і нітратів. Те ж саме можна сказати і про привезених здалеку овочах. Якщо ви купуєте овочі, які прилетіли з інших континентів, то немає ніякої гарантії, що їх не обробили спеціальними консервантами. Починайте їсти все нові для дитини овочі з маленьких порцій. Якщо реакції немає, то поступово збільшуйте обсяг. А якщо вже помітили алергію, то виключіть такі овочі раз і назавжди.

Так само матусям буде корисно почитати цю статтю - «Які фрукти можна годуючим мамам?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!