» » » Як вибирати овочі?

Як вибирати овочі?

Як вибирати овочі?

Ніхто не буде сперечатися, що свіжі овочі дуже корисні для здоров`я. Вони містять вітаміни, мінерали та клітковину. Лікарі радять кожній людині щодня вживати сирі овочі - це допоможе знизити ризик різних захворювань, зміцнити імунітет і продовжити молодість.



На жаль, в магазинах часто продаються овочі, вирощені за допомогою різної хімії, наприклад, нітратів і пестицидів. Нітрати додають в овочі, щоб вони швидше росли. Пестициди - це отруйні речовини, які вбивають шкідників рослин. Без сумніву, ці речовини токсичні, і для людського організму і можуть бути причиною серйозного отруєння. Тут ми дамо поради про те, як вибирати овочі без нітратів та іншої хімії.

Як вибирати овочі: поради

  • Колір і запах. Якщо овоч має нестандартну забарвлення, наприклад, занадто яскраву, то напевно він напханий хімією. Овочі, які вирощені в природних умовах, не виглядають, як на картинці. Вони зазвичай мають неяскраву непримітну забарвлення. Забарвлення повинна бути однорідною, без плям, особливо це стосується коренеплодів. Не варто купувати картоплю, на шкірці якого видно зелені плями. Це свідчить про те, що коренеплід зберігали на світлі і в м`якоті виробився отрута - Солонін. Натуральні овочі повинні пахнути, хоч і несильно. Якщо запах геть відсутня, значить, продукт оброблений хімією.
  • Форма. Уникайте гігантських овочів і овочів дуже правильної форми. Іноді в магазині можна побачити ряди ідеально рівних великих яскраво-червоних помідорів з глянцевим блиском. Як ви думаєте, такі можуть вирости в природі?
  • Тепличні овочі. Овочі, вирощені в теплиці, не мають тих корисних якостей, які є у овочів, вирощених у відкритому грунті. Вони не отримують достатньої кількості світла, тепла, а грунт, в якому вони виростають, бідна мінеральними речовинами. Тому поживна цінність тепличних овочів набагато менше, ніж звичайних. Намагайтеся не зловживати тепличними овочами. Так, теплична зелень і салат мають блідий колір, помідори і цитрусові мають дуже товсту шкіру - в ній накопичуються нітрати.
  • Овочесховища. Щоб правильно вибирати овочі, потрібно навчитися визначати, наскільки довго овоч пролежав у сховищі. Іноді овочі зберігаються там по 5-6 місяців. Природно, щоб овочі пролежали такий довгий термін і не зіпсувалися, їх обробляють різними хімічними препаратами. Крім того, в приміщенні постійно підтримується висока вологість, щоб овочі не засохли. При такій вологості йде активне розмноження патогенних грибків і бактерій. Антибактеріальна обробка овочів не проходить безслідно. Зверніть увагу: якщо на шкірці овочів є тріщини, вм`ятини, потертості, неоднорідність кольору, то такі овочі купувати не варто.
  • Намагайтеся купувати овочі по сезону, краще місцевих виробників. Якщо овоч вирощений там, де ви живете, то він не потребує хімічної обробки, щоб перенести тривалу транспортування і зберігання.
  • Покладайтеся на свої відчуття. Якщо ви бачите, що овоч млявий, з чорними крапками, плямами, то не купуйте його. Також уникайте овочів, які мають дивний хімічний присмак або запах.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!