» » » » Як лікувати міжреберної невралгії?

Як лікувати міжреберної невралгії?

Як лікувати міжреберної невралгії?

Міжреберна невралгія відноситься до найбільш поширеним неврологічним захворюванням. Такі недуги обмежують фізичну активність і приносять людині біль.

Розглянемо, як лікувати міжреберної невралгії різними методами.

На найпершій стадії застосовується комплексне лікування захворювання, яке включає:

  • фізіотерапію;
  • лазеротерапію;
  • вітамінізацію;
  • голковколювання.

У разі загострення рекомендуються:

  • новокаїнові блокади;
  • електрофорез;
  • ін`єкції заспокійливого;
  • постільний режим.

Після зняття основних симптомів починають лікування тієї хвороби, яка викликала невралгію. Це може бути інфекція, алергічна реакція, цукровий діабет або хвороба хребта. При виявленні останньої хворому призначають мануальну терапію, а також лікувальну фізкультуру.

лікування невралгії



Лікувати міжреберної невралгії самостійно цілком можливо. Процедура зводиться до постільної режиму з використанням рівною і твердій поверхні. Не менш корисно прикладати сухе тепло - електрогрілки, розігрітий пісок, а також перцевий пластир. Також корисно носіння корсета.

Виконуючи лікувальні вправи, слід уникати нахилів і не робити різких рухів. Хворому забороняється піднімати тяжкості, різко повертатися, а також сидіти довгий час. Зняти біль допоможе суміш йоду і гліцерину. Для її приготування слід узяти порівну обидві речовини, помістити їх в скляну склянку і струснути. Отриманою сумішшю змащують спину перед сном. Процедура повторюється через день протягом двох тижнів.

Лікувальний масаж при невралгії



Лікувати міжреберної невралгії можна і за допомогою масажу. Правильні дії дають відмінні результати. Мета сеансів - домогтися розслаблення м`язів і зниження больових відчуттів. Для масажу застосовують мазь. Саме вплив здійснюється в положенні сидячи і являє собою плавне розтирання міжреберних проміжків кінчиками пальців. Для посилення ефекту виконують размятие затиснутих м`язів спини.

Голковколювання і мануальна терапія

Голковколювання - не менше дієвий метод, здатний швидко усунути біль. Завдяки йому усувається м`язовий дисбаланс і полегшується перебіг хвороби. Вдаватися до мануальної терапії варто тільки в тому випадку, якщо період загострення минув. Перед таким лікуванням лікар проводить діагностику, що дозволяє йому знайти затиснуті сегменти м`язів. Правильне застосування мануальних технік дозволяє відновити міжреберні співвідношення, привести в норму обмінні процеси і кровообіг. Мануальне лікування здатне мобілізувати внутрішні ресурси людського організму і допомагає виключити повторне виникнення нападів невралгії.

Точковий масаж є натискання пальцями на ряд активних точок, які пов`язані з хворими ділянками. Такий вплив стимулює захисні сили організму людини, сприяє заспокоєнню і зняття болю.

Медикаментозне лікування

При невралгії медикаментозне лікування вважається основним. Призначення повинен виробляти лікар. Виявлення перших симптомів цієї хвороби - привід негайно звернутися до фахівця. Невралгію лікують:

  • Засобами, що усувають біль, - спазмалгон або седалгін.
  • Протизапальними препаратами: Піроксикамом, диклофенак, ібупрофен. Вони можуть застосовуватися зовнішньо - як мазі, внутрішньо - як таблетки, ін`єкції або капсули.
  • Полегшити стан пацієнтів допоможуть медикаменти, в складі яких є зміїна отрута. Серед них - Випратокс і Апизартрон.
  • Вітамінами групи В, які надають зміцнює дію.
  • Анестізірующімі засобами, за допомогою яких роблять блокади - Лідокаїном або новокаїном.
  • Заспокійливими засобами, здатними боротися з безсонням.

Вилікувати невралгію міжреберної можна за допомогою фізіотерапії. Вона передбачає вплив електромагнітних полів, ультрафіолету, а також інфрачервоного випромінювання. Крім цього, симптоми невралгії лікують медичними банками, що розподіляються по спині області крижів.

профілактика невралгії

Основним способом уберегтися від невралгії є виконання профілактичної гімнастики. Вправи, спрямовані на розвиток м`язів, а також поліпшення рухливості хребта, перешкоджають негативних змін в опорно-руховому апараті. Людям, які схильні до невралгії, слід уникати надмірного охолодження, незручних поз, сильних протягів, а також занадто складних фізичних навантажень. Важливо контролювати поставу, правильно харчуватися, приймати потрібні вітаміни, уникати всіляких монодієт.

Тепер ви знаєте, як можна вилікувати міжреберної невралгії різними засобами. Вам також будуть корисні інші наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!