» » » » Що робити, якщо продуло?

Що робити, якщо продуло?

Що робити, якщо продуло?

Рідкісний людина зрадіє хвороби. Так, відпочивати і валятися на лікарняному - це, звичайно ж, добре, якби тільки не жахливі болі, які терзають весь організм. А як може зіпсувати враження від поїздки раптова застуда? І що робити, якщо продуло, як швидко поставити себе на ноги?

спина

Багато офісних працівників скаржаться: "продуло спину, що робити?" В першу чергу, позбавити себе від протягів. Якщо ви сидите біля виходу і зробити це неможливо - кутайте спину теплим шарфом. Пам`ятайте про те, що будь-яку хворобу легше попередити, ніж вилікувати. Але якщо вже продуло, то можна скористатися наступними засобами:

  1. Розтирання. Спина починає хворіти від того, що ви сильно застудили м`язи, а значить, тепер для правильної роботи їх потрібно розігріти. Візьміть будь-яку зігріваючу мазь (диклофенак, фастум-гель, зірочка, мазь з бджолиною отрутою) і, користуючись інструкцією, розітріть місце. Найкраще це робити кілька разів на день, а потім обмотувати спину шаллю або шарфом, щоб зберегти тепло. Увечері перед сном обов`язково прийміть теплий душ, розітріть хворе місце і укутайте його в тепло, після чого - під ковдру.
  2. Масаж. Найкраще розтирання комбінувати з масажем. Тоді шкіра і м`язи добре прогріються і ефект буде краще.
  3. Зарядка. Може трапитися і так, що м`язи просто заклинило. Тоді їх потрібно розтягнути. Щоб потягнути м`язи спини, упріться руками в стіну, зробіть крок назад і постарайтеся випрямитися. Буде боляче, але постарайтеся виконати цю вправу три-п`ять разів.
  4. Постільний режим. У будь-якому випадку, розтягнення або застуда - це пошкодження, і організму потрібен час, щоб відновитися. Постарайтеся дня три нікуди не ходити, вилежатися будинку, щоб все прийшло в норму.

шия



Для тих, хто цікавиться, що робити, якщо продуло шию, поради приблизно ті ж.

  1. Розтирання. Розтираємо шию зігріваючими мазями і кутаємо в тепло.
  2. Масаж. Самостійно акуратно пам`ятайте шию в тому місці, де болить.
  3. Зарядка. Намагайтеся робити елементарні вправи, як в дитячій зарядці. Переведіть голову вліво-вправо, вперед - назад.
  4. Народна медицина. Візьміть капустяний лист, натріть його господарським милом, а зверху присипте питною содою. Прикладіть до хворого місця чистою стороною, примотати бинтом і лягайте спати. На ранок біль повинна піти.
  5. Компрес. Змішати 4 чайних ложки вершкового масла і 1 чайну ложку польового хвоща в порошку. Отриману мазь нанесіть на шию і трохи втирайте. Тепер прикрийте целофаном і замотайте шию шарфом на ніч.
  6. Спокій. При будь-якому міозиті (розтягуванні або застуді м`язів) необхідно 2-3 дні спокою.

голова



Одна справа, коли застуджені м`язи, але ось коли продуло голову, що робити? І тут постарайтеся дотримуватися всі ті ж заходи.

  1. Тепло. Прийміть гарячий душ, щоб гарненько прогріти голову. Потім насухо витріть її рушником або висушіть феном, щоб не застудити далі.
  2. Прогрівання. Так як всередину голови дістатися неможливо, намагаємося прогріти всіма доступними способами. Умочіть ватку в борний спирт і заткніть ними вуха, щоб прогріти канали. Потім візьміть зігріваючу мазь «Доктор Мом» або «Зірочка» і розітріть їй віскі, потиличну частину, за вухами і між бровами на лобі.
  3. Спокій. Закутайте голову в теплий шарф і лягайте спати. Два-три дні проведіть в ліжку і постарайтеся якомога довше спати, тому що сон - найкращі ліки.

вуха

Хвороби вуха найскладніші і небезпечні, тому що, якщо запалення дійде до середнього вуха, то може перекинутися на мозок. А тому знати, що робити, якщо продуло вухо, які екстрені заходи прийняти потрібно кожному.

  1. Прогрівання. Прогріти вухо не так-то просто, але спиртові настойки можуть добре допомогти. Так, найкраще використовувати спиртову настоянку прополісу - вона не тільки прогріє, але і пролікує своїми корисними речовинами. Крім цього можна використовувати камфорний, левомецітіновий або борний спирт, а якщо нічого цього немає під рукою - то навіть горілку. Умочіть ватку і вставте в вухо, обмотавши все шарфом на ніч, щоб прогріти.
  2. Компреси. Можна зробити на вухо компрес. Для цього візьміть вати побільше, умочіть в один з перерахованих вище розчинів і обкласти нею вухо. Зверху накрийте все целофаном, обмотайте шарфом і лягайте спати.
  3. Народна медицина. Добре допомагає компрес з лука і вершкового масла. Для цього змішайте їх до стану однорідної кашки, умочіть вату в суміш і теж покладіть в вухо.
  4. Промивання. Ви можете заварити ромашку і промивати їй періодично вухо.

Якщо біль у вусі не проходить, негайно зверніться до лікаря, це може бути першим симптомом більш серйозного захворювання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!