Як зберегти здоров'я?

Як зберегти здоров`я?

В останні роки всім нам доводиться жити в умовах сильних стресів, постійних проблем, а крім цього і погіршень стану навколишнього середовища. Тому на даний момент вкрай гостро постала проблема, як зберегти здоров`я. Вона стосується як дорослих, так і дітей. Тому кожному корисно буде дізнатися, як зберегти своє фізичне і психологічне здоров`я на довгі роки.

Фізичний стан дитини

Все люблячі батьки хочуть, щоб їхні діти росли міцними і здоровими. Для цього кожному з батьків потрібно знати, як зберегти здоров`я дитини.

Почніть робити щеплення своїй дитині любов до спорту. Найкраще робити це з самого раннього віку, тоді у дитини ще тільки формується характер. Можна записати свого малюка в спортивний клуб зі спеціальною програмою з підготовки дітей до спорту. Слід пам`ятати, що навіть легкі фізичні навантаження допомагають дитині відчути себе бадьорим, виплеснути потрібну кількість енергії, а крім цього поліпшити сон і апетит.

У разі, коли дитина не проявляє інтерес до занять, можна спробувати змінити ситуацію. Придумуйте різні спортивні ігри, купіть йому іграшки спортивної тематики. Почніть вранці разом з ним виконувати гімнастику.

Варто придбати невеликий домашній спортивний комплекс. Він доставить дитині радість, а разом з цим і допоможе підтримувати необхідну фізичну форму.

У літню пору року набагато простіше знайти спортивне заняття для свого малюка. Навіть в звичайну поїздку на дачу або на природу можна пограти в бадмінтон, волейбол, футбол, сходити поплавати на річку. Але, як зберегти здоров`я взимку? Для цього можна всією сім`єю регулярно організовувати спільне катання на ковзанах або лижах. Не забувайте, що особистий приклад батьків особливо важливий для дитини. А крім цього, спільні прогулянки допоможуть зблизитися і зміцнити сім`ю.

Психологічний стан дитини

Діти - це істоти з відкритою душею. Вони завжди щиро радіють і вкрай важко переносять нерозуміння і лайка. Однак батьки часто не помічають, яку завдають своєму чаду шкоду від своєї поведінки. Тому вкрай важливо знати, як зберегти психічне здоров`я дитини.

Намагайтеся не підвищувати голос на малюка, навіть коли він пустує. Звичайно, у будь-яких люблячих батьків може просто закінчитися терпіння, і вони можуть зірватися. Якщо подібне стало часто з вами траплятися, потрібно навчитися заспокоюватися і «брати себе в руки». Зрозумійте, що виплескуючи на дитину зло, ви ніколи нічого не зможете пояснити йому, а тільки налякаєте. Строгість у вихованні обов`язково має бути присутня, але вона повинна бути в міру.



Хваліть свого малюка, намагайтеся, якомога більше розмовляти з ним. Дружні стосунки з батьками вкрай важливі для зміцнення дитячої психіки. Пам`ятайте, що тільки в ваших силах зберегти психічне здоров`я своєї дитини.

Оберігаємо здоров`я школяра

На жаль, проблеми зі здоров`ям і перевтома вже не рідкість серед школярів. Причиною цьому служать стрес і надмірні навантаження. Щоб зберегти як фізичне, так і психологічне здоров`я школяра, батьки повинні правильно організовувати життя своєї дитини, а для цього слід знати, як зберегти здоров`я школяра.

На початку потрібно чітко розробити розпорядок дня. Це допоможе грамотно розподілити час на відпочинок і праця. Дитина завжди повинен вчасно лягати спати. Саме повноцінний сон відновлює сили школяра.

Також потрібно стежити і за харчуванням дитини. Їжа повинна бути не тільки смачною, а й повноцінної, багатою мікроелементами і вітамінами. У дитячому меню обов`язково повинні бути присутніми овочі та фрукти, а також риба. Обмежте вживання дитиною напівфабрикатів, газованих напоїв і фаст-фудів.

Не вимагайте від школяра багато чого, оскільки постійний страх покарання за незадовільні оцінки провокує у дитини стрес. Хваліть його за досягнення і допомагайте розібратися зі складними завданнями.



Слідкуйте за тим, щоб ваша дитина вів активний спосіб життя. Для цього запишіть його в спортивну секцію. Помірна фізична активність допоможе наситити мозок киснем і зміцнити організм.

Крім цього, правильно організуйте робоче місце. Придбайте письмовий стіл, зручний стілець і встановіть хороше освітлення. Місце для навчання не повинно виникати жодних незручностей.

Фактори, що зберігають здоров`я людини

Звичайно, високий рівень розвитку медицини на сьогоднішній день пропонує величезну кількість найрізноманітніших варіантів продовження молодості організму. Однак варто зауважити, що стан організму людини в більшій мірі залежить від способу її життя, від душевної рівноваги, одним словом - від сукупності як фізичних, так і психологічних факторів. Для того щоб допомогти своєму організму працювати «без збоїв» необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

Підтримуємо фізичний стан організму

В першу чергу варто приділити увагу своєму харчуванню. Їсти потрібно часто і потроху. Включіть у свій раціон сирі овочі і фрукти. Вони містять антиоксиданти, які сприяють нормалізації окисних процесів в клітинах організму. За рахунок цих речовин клітини підтримують біохімічне рівновагу, завдяки чому в організмі не накопичуються шкідливі шлаки і токсини.

Крім цього, варто зменшити споживання цукру. А найкраще зовсім відмовитися від нього, замінивши медом. Надмірне споживання цукру може привести не тільки до ожиріння, але і до цукрового діабету. А саме від цих захворювань виникають багато інших патологічних станів організму.

Підтримуйте свою фізичну активність. Займайтеся регулярно посильної фізичним навантаженням, яка послужить відмінною профілактикою серцево-судинних захворювань, а також позбавить від зайвої ваги і буде тримати організм в тонусі.

Частіше гуляйте, ходіть пішки, висипайтеся. Все це необхідно вашому організму, щоб відпочити і набратися сил.

Запишіться в тренажерний зал, басейн або виконуйте будинку нескладні фізичні вправи.

Як зберегти психологічне здоров`я

Душевна рівновага також грає велику роль в загальному самопочуття людини. Для підтримки психологічного стану дотримуйтеся наступних правил:

Любіть і цінуйте життя, насолоджуйтеся кожним днем. Подумайте про те, як чудово, що ви живете. Доброзичливі відносини зі світом, оточуючими вас людьми, гармонія в вашій душі дозволять вам зберегти здоров`я і молодість. Пам`ятайте, що ваш психологічний стан повністю відбивається на вашому організмі.

Потрібно приймати себе такими, якими ви є, любите себе, піклуйтеся про своїх близьких. Уникайте спілкування з людьми, які вам неприємні.

Намагайтеся уникати стресових ситуацій. А опинившись в ній, використовуйте методи емоційного розвантаження: прогуляйтеся по парку, зустріньтеся з близькими людьми, займіться улюбленою справою. Це допоможе вам зняти стрес і уникнути згубного впливу на стан здоров`я стресових факторів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!