» » » Що таке стрес?

Що таке стрес?

Що таке стрес?

Часто ми скаржимося на погане самопочуття через стрес, але мало хто всерйоз замислюється, про те, що таке стрес, і як з ним можна боротися.

Стрес - свого роду одночасне емоційне і фізичне напруження організму, що виникає у важких і непідвладних для нас ситуаціях. Стрес є захисною реакцією організму на те, що його лякає або загрожує йому.

На жаль, стресові ситуації супроводжує нас всюди: ранковий будильник - стрес пробки на дороги, а ви поспішаєте на роботу - стрес виклик до начальника - стрес погану поведінку дитини в школі з доганою від вчителя - стрес. Цей список можна продовжувати до нескінченності. Але як би не був страшний і шкідливий стрес, людині він просто необхідний. Ми б давно вже перетворилися в м`яких амеб, якби наше життя було занадто спокійним, розміреним, врівноваженою і умиротвореної. Невелика кількість стресу - просто необхідність для життя в сучасному світі.

Потрібно стежити за тим, щоб стресових ситуацій було не надто багато в вашому житті, інакше це може привести до ускладнень зі здоров`ям. Вмійте вчасно розслабитися, відгородитися від зовнішніх проблем, прийти до тями, і тоді ви просто забудете про те, що таке стрес.

Також вам може бути цікава стаття Чому трясуться руки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!