» » » » Як відмовитися від мучного?

Як відмовитися від мучного?

Як відмовитися від мучного?

В еру діетоманіі можна зустріти найнеймовірніші способи досягнення ідеальної фігури. Проте, факт залишається фактом - лише збалансоване і в міру калорійне харчування сприяє схудненню. В першу чергу відмовлятися доводиться від ласощів та солодощів. Але багато людей пригнічені таким підходом, тому що вони абсолютно не уявляють, як відмовитися від мучного.

психологічна підготовка

Борошняні вироби здатні викликати психологічну та фізичну залежність організму. Тому, перед тим, як відмовитися від мучного, необхідно психологічно налаштуватися на дієту.

  1. По-перше, прийміть тверде рішення про відмову від мучного.
  2. По-друге, включите позитивне мислення і задійте внутрішній потенціал організму.
  3. По-третє, практикуйте постійне самонавіювання.

Як відмовитися від мучного без шкоди для організму

Перш ніж дізнатися, як відмовитися від мучного запам`ятайте: це тривалий процес! Дієтологи рекомендують п`ятиденний інтервал при виключенні продукту або його заміні. Тобто, протягом п`яти днів ви потроху виключаєте або замінюєте один вибраний продукт зі свого раціону, зменшуючи кількість його вживання. Наступні п`ять днів така ж процедура з іншим борошняним виробом і т.д. При цьому, ні в якому разі не виключайте продукт повністю зі свого раціону, щоб для вашого організму, який звик до певного харчування, не настав стрес. Такий стрес небезпечний подальшим "зривом", тобто, ваш організм почне накопичувати жири і вуглеводи, вимагаючи від вас постійного поповнення запасів. Саме в таких випадках говорять про те, що дієта, не просто не пішла на користь, а ще й підсилила вихідне положення.

Продукти, якими найкраще замінити борошняні вироби:

  • сухофрукти;
  • горіхи;
  • фруктові, сирні запіканки;
  • свіжі овочі та фрукти.


Під час дієти пийте побільше води, так як почуття спраги іноді те саме що відчуття голоду.

Намагайтеся замінювати висококалорійні продукти низькокалорійними. Наприклад, замініть торт зефіром, хліб - хлібом грубого помелу або дієтичними хлібцями і т.д.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!