» » » » Дієта: роздільне харчування

Дієта: роздільне харчування

Дієта: роздільне харчування

Як правильно харчуватися? Це питання мучить багатьох людей. Не секрет, що правильне харчування забезпечує не тільки красу нашого зовнішнього вигляду, але і наше здоров`я. Особливого розгляду вимагає питання про дієти. Кожна дієта повинна бути унікальною. У всіх нас різні організми, яким не будь раціон може підійти. Давайте поговоримо про те, чим корисно роздільне харчування, дієта ця досить проста.

Особливості роздільного харчування

Секрет чарівного дії роздільного харчування криється в особливому поєднанні продуктів один з одним і з самим організмом. Дуже важлива помірність у споживанні їжі. Ну а наше меню повинно бути збалансованим і гармонійним.

Давайте звернемося до основних принципів роздільного харчування. Отже:

  • Можна вживати в їжу пісне м`ясо, рибу та птицю. Дані продукти чудово поєднуються з зеленими, чи не крахмаленія овочами. Таке поєднання продуктів активно допомагає травленню, захищає судини від холестерину і нейтралізує негативний вплив тваринного білка.
  • Квасоля, боби, сочевиця всіх сортів дуже добре поєднуються з рослинними оліями або з зеленими овочами.
  • Для вживання в їжу також рекомендують рослинні масла. Вони повинні бути не рафіновані і не смажені.
  • Протягом 90 днів, дієта роздільного харчування передбачає вживання овочів з високим вмістом крохмалю, таких як, наприклад, картопля, паста, хліб і тому подібні. Вони дуже добре поєднуються з полукрахмаленнимі, тобто з редькою, редискою, бруквою. Не можна поєднувати ці продукти з тваринними жирами. Наприклад, не варто їсти пельмені з хлібом.
  • Помідори найкраще поєднувати з кислими фруктами. Ці продукти рекомендують вживати за 15-20 хвилин до прийняття основної їжі. Особливо це стосується кавуна і дині.
  • Некрахмалістие і зелені овочі, такі як цибуля-латук, селера, кріп, зелень петрушки, салати всіх видів, ріпчаста цибуля і т. Д. Добре поєднуються з невеликою кількістю тваринних жирів і рослинних олій.
  • Важливо засвоїти те, що молоко - це окрема їжа, а не напій. Справа в тому, що молоко перетравлюється кислими соками. Якщо в момент перетравлення молока, в шлунку присутні частки іншої їжі, то молекули молока обволікають їх. В результаті, процес травлення сильно затягується. Шлунок повинен спочатку переварити молочну оболонку, а тільки потім саму їжу. Крім того, їжа довго залишається переробленої і загниває.
  • Сир також необхідно споживати окремо. Сир - це повноцінний білок, який чудово поєднується з зеленими овочами і іншими кисломолочними продуктами.
  • Яйця прекрасно поєднуються з зеленими овочами, так як, знову ж таки - це білок.
  • 90 денна дієта роздільного харчування вітає горіхи. Вони корисні як окремий продукт, так як в них міститься багато легко засвоюваних рослинних жирів.
  • Гриби - це нейтральна група, яка добре поєднується з вуглеводами і білками.

розподіл продуктів



Існують різні дієти роздільного харчування, розраховані на 90 днів. Їх автори використовують наведені вище принципи. Основна ідея будь-якої такої дієти - це застосування чотириденного циклу харчування.

  • У перший день рекомендують до вживання переважно білки.
  • Другий день харчування передбачає вживання крахмалсодержащих продуктів.
  • Третій день необхідно посвітити вживання вуглеводів.
  • Четвертий день рекомендуються до вживання різного роду вітаміни.


Пам`ятайте про те, що ви можете створити власне меню, використовуючи принципи роздільного харчування. Однак, для повноцінного результату і для того, щоб зберегти ваше здоров`я, необхідно проконсультуватися з вашим дієтологом.

Пам`ятайте про те, що боротьба із зайвою вагою може обернутися проти вас. Не варто легковажно ставитися до формування вашої дієти. Дуже важко переоцінити значення їжі і якість продуктів для нашого організму.

Мінуси роздільного харчування

Не всі відгуки про дієту роздільного харчування суто позитивні. Як з`ясувалося на практиці, є прихильники теорії роздільного харчування і її противники. Про що ж говорять незадоволені голоси?

  • Перший постулат критиків роздільного харчування заявляє, що в природі не існує "чистих" продуктів. Тобто немає такої їжі, яка містила б тільки білки, тільки жири або тільки вуглеводи. Виняток становить, мабуть, лише чистий цукор і білок яйця. Таким чином, роздільне харчування неможливо.
  • Наш кишечник пристосований до змішаного типу харчування. Такий стан речей склався в ході еволюції. Народи всіх континентів завжди харчувалися змішаною їжею.
  • Багато сучасні дієтологи піддають серйозній критиці постулати роздільного харчування.

Таким чином, немає єдиної думки про те, чи корисно шкідливо роздільне харчування. Дієта повинна в першу чергу оздоровлювати ваш організм, а не шкодити йому. Є люди, яким таке харчування допомагає, а є й ті, чий організм не може прийняти його. В кінцевому підсумку все зводиться до вироблення індивідуального стилю харчування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!